StoryEditor

V nominácii SR do Švajčiarska jediným nováčikom Hamerlík

31.01.2007, 14:10
Autor:
SITASITA

K siedmim zmenám v porovnaní s decembrovým Loto Cupom prišlo v 22-člennej nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na budúcotýždňový turnaj Škoda Cup vo švajčiarskom Bazileji. Súpermi zverencov Júliusa Šuplera pod Alpami budú od 9. do 11. februára postupne tímy Rakúska, Švajčiarska a Nemecka.
Premiéru v národnom tíme vo Švajčiarsku zažije brankár Skalice Peter Hamerlík, ktorý je jediným nováčikom v 22-člennom výbere. "Dlhodobo potvrdzuje vyrovnanú výkonnosť, potiahol Skalicu pred brány play off. Pri jeho nominácii sme vychádzali z viacerých faktorov, aj z hľadiska veku a perspektívy," povedal na margo Hamerlíkovej nominácie Július Šupler a k brankárskej otázke doplnil: "S Karolom Križanom sme sa po akciách v Nemecku a decembrovom Loto Cupe v Bratislave dohodli, že mu dáme voľno a vyskúšame v reprezentácii ďalších adeptov na miestenku na MS. No nanešťastie, v stredu som telefonoval s Janom Lašákom, ktorý v nominácii figuroval, ale pre zranenie chrbta s nami do Švajčiarska nepocestuje."
Lašák nie je jediným hokejistom, ktorý zo širšieho Šuplerovho výberu pre turnaj v Bazileji vypadol. "Zo Švédska sme dostali oficiálnu lekársku správu o zranení Ľuboša Bartečka. To ma mrzí azda najviac, lebo pre zdravotné problémy vynechá už našu tretiu akciu. Ani zranenie kolena Petra Podhradského neveští nič dobré a trochu sa obávam, či stihne záverečnú prípravu pred MS. Na poslednú chvíľu pre zranenie členka vypadol z nominácie aj Miro Kováčik," ozrejmil vynútené zmeny v nominácii do Švajčiarska tréner J. Šupler.
Pre slovenských hokejistov pôsobiacich v Európe (v aktuálnej nominácii je po sedem hráčov zo Slovnaft extraligy a českej O2 extraligy, traja z Ruska, dvaja zo Švajčiarska a Nemecka a jeden hokejista zo švédskej Elitserien) bude bazilejský Škoda Cup posledným väčším podujatím pred majstrovstvami sveta v Rusku, a preto mu kouč A-tímu SR prikladá veľký význam. "Nemám rád vyjadrenia pred turnajom, že ho ideme vyhrať. Samozrejme, ako každý tréner aj mňa tešia víťazstvá, hoci v nominácii nám nie všetko vyšlo tak, ako by sme chceli. V Bazileji sa budeme každopádne snažiť dosiahnuť dobrý výsledok. Mňa bude zaujímať nielen hokejové majstrovstvo hráčov, ale aj ich herná disciplína, prístup k povinnostiam a ich "srdce pre tím". V celom realizačnom tíme budeme klásť akcent na tvorbu európskej kostry mužstva na majstrovstvá sveta," dodal Július Šupler, ktorý pred odchodom do Švajčiarska absolvuje so svojimi zverencami dvojdňové sústredenie v Bratislave.

Dvadsaťdvačlenná nominácia A-tímu Slovenska na Škoda Cup v Bazileji (9. - 11. februára 2007):
Brankári: Peter Hamerlík (HK 36 Skalica), Miroslav Šimonovič (HKm Zvolen)
Obrancovia: Daniel Babka, Ladislav Čierny (obaja HKm Zvolen), Dušan Milo (Krefeld Penguine/Nem.), Tomáš Starosta (Neftechimik Nižnekamsk/Rus.), Richard Stehlík (Sparta Praha/ČR), Marcel Šterbák (HC Košice), Martin Štrbák (CSKA Moskva/Rus.), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR)
Útočníci: Ivan Čiernik (Kolín Haie/Nem.), Miroslav Hlinka (HC Moeller Pardubice/ČR), František Skladaný (HC Karlove Vary/ČR), Michal Hudec (HC České Budějovice/ČR), René Školiak (HK 36 Skalica), Tibor Melichárek (Dukla Trenčín), Rastislav Pavlikovský, Róbert Petrovický (obaja Zürich CS Lions/Švajč.), Andrej Podkonický (HC Bílí Tigři Liberec/ČR), Radovan Somík (Severstaľ Čerepovec/Rus.), Tomáš Surový (Lulea HF Bears/Švéd.), Roman Tomas (HC Oceláři Třinec/ČR).

Program Škoda Cupu 2007:
Piatok, 9. februára: Slovensko - Rakúsko (16.00), Švajčiarsko - Nemecko (20.00)
Sobota, 10. februára: Nemecko - Rakúsko (16.00), Švajčiarsko - Slovensko (20.00)
Nedeľa, 11. februára: Slovensko - Nemecko (12.00), Rakúsko - Švajčiarsko (16.00)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 18:59