StoryEditor

Crvena Zvezda sa topí v dlhoch, hľadajú sa sponzori

20.09.2005, 17:32
Autor:
TASRTASR

ývalý európsky klubový šampión Crvena Zvezda Belehrad sa topí v dlhoch. Slávny klub srbskej metropoly sa v súčasnosti úporne snaží zohnať strategických sponzorov, ktorá by mu pomohli dostať sa z celkového manko vo výške 7,8 milióna eur späť do čiernych čísel. Mimoriadnym sklamaním sa skončilo hospodárenie CZ v prvom polroku 2005, keď popri výdavkoch vo výške 324,8 milióna dinárov klub zarobil iba 95,7 milióna.
"Aby sme vyhoveli pravidlám UEFA, museli sme si na rekonštrukciu štadióna požičať 6,77 milióna eur," prezradil prezident CZ Dragan Stojkovič pre denník Sportski Žurnal a dodal: "Dlhujeme bankám, dlhujeme dodávateľom. Celkovo to predstavuje sumu asi 7,8 milióna."
Stojkovič, ktorý sa prezidentského úradu v klube ujal iba pred dvoma mesiacmi, však zostáva optimistom, lebo údajne má rozpracované výhodné sponzorské zmluvy s veľkými spoločnosťami. Šéf exekutívy klubu Siniša Čirič navyše predpokladá, že v druhom polroku bude hospodárenie klubu priaznivejšie, keďže pokladni by mali prospieť zisky z medzinárodných zápasov, hráčskych prestupov a sponzorských príspevkov.
V minulej sezóne Crvena Zvezda neuspela v boji o titul v súboji s hlavným mestským konkurentom Partizanom a v domácom pohári ju zastavil ďalší belehradský klub Železnik. Dobré meno si na dôvažok nespravili ani svojím vystúpením v pohárovej Európe v predkole Ligy majstrov vypadli s PSV Eindhoven so súčtom z oboch zápasov 3:7 a hneď v 1. kole Pohára UEFA podľahli jednoznačne Zenitu Petrohrad (1:6 v súčte).
V snahe o návrat slávnych čias nový prezident získal na trénerskú lavičku bývalého talianskeho reprezentačného brankára Waltera Zengu a podpísal sponzorskú zmluvu s japonskou automobilkou Toyota. Momentálne je CZ na štvrtej priečke domácej súťaže so štvorbodovou stratou za vedúcim Partizanom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 22:59