StoryEditor

Hokej: Zedník chce v B.Bystrici postaviť športový areál za pol miliardy

30.09.2005, 08:59
Autor:
TASRTASR

Slovenský hokejový reprezentant Richard Zedník predložil mestu Banská Bystrica projekt na vybudovanie športového centra v hodnote vyše 500 miliónov korún. Jeho súčasťou má byť okrem iného krytá ľadová plocha určená na tréningy hokejistov a na korčuľovanie pre verejnosť.
Zedníkova aktivita nasleduje po podobných projektoch iných hviezd NHL, už zrealizovanej haly Mariána Gáboríka v Trenčíne, či chystaného štadióna Ľubomíra Višňovského v Bratislave. "Areál plánuje postaviť v blízkosti centra mesta, popri štátnej ceste č. I/66, v parku medzi hotelom Lux a parkoviskom pod Pamätníkom SNP. Zedníkovu ponuku i projekt dostali už na prerokovanie v komisiách zastupiteľstva asi pred šiestimi týždňami všetci poslanci. Tí rozhodnú, či sa ním budeme zaoberať aj na zastupiteľstve. Hokejista chce investovať vlastné peniaze a s výstavbou plánoval začať už tohto roku. Vybavovanie rôznych povolení, ak zámer odsúhlasí zastupiteľstvo, však trvá oveľa dlhšie. Ak nebudú nejaké prekážky, tak by sa mohla začať v polovici budúceho roku," uviedol primátor Banskej Bystrice Ján Králik.
Zedník chce plochu približne 100 x 200 metrov od mesta odkúpiť, prípadne získať do dlhodobého prenájmu. Keďže sa nachádza v parku a sú tam aj stromy, ktoré sa budú musieť vyrúbať, primátor predpokladá aj nesúhlas niektorých Banskobystričanov. V pôvodnom územnom pláne sa však na tomto mieste popri ceste uvažuje s výstavbou občianskej vybavenosti. Stromy, ktoré tam rastú, sú len náhradou a nový areál je oveľa lepším riešením ako vysoké dreviny, ktoré už zatieňujú značnú časť parku, konštatoval Králik.
mb ph

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 14:44