StoryEditor

Galisovci odleteli za historickou barážou do Madridu

10.11.2005, 14:08
Autor:
TASRTASR

Výprava slovenských futbalistov odletela vo štvrtok na obed z bratislavského letiska M.R. Štefánika do Madridu, kde odohrajú zverenci trénera Dušana Galisa úvodný barážový zápas o postup na MS 2006 proti Španielsku (12.11.). Pred odletom vyslovil tréner Galis želanie, aby sa národný tím vrátil z reálnou šancou na úspech v odvete na Tehelnom poli (16.11.).
"Nikdy netipujem. Chceme sa vrátiť s takým výsledkom, aby sme mali v odvete ešte reálnu šancu uspieť," povedal pred odletom tréner Galis, ktorý k historickému zápasu na štadióne Vicente Calderóna dodal: "Pre mňa je to osobne výzva, pretože už keď sme boli na žrebovaní (kvalifikačných skupín) vo Frankfurte, tak najšťastnejší po tom žrebe boli Rusi. My sme boli akože nezaujímaví pre nich. Poctivou, svedomitou prácou a dobrou hrou sme sa však dostali až tam, kde teraz sme."
Do Madridu odletelo 20 reprezentantov, na poslednú chvíľu z nominácie vypadol pre zranenie brankár Artmedie Bratislava Juraj Čobej, ktorého nahradil Marián Kelemen z druholigového španielskeho klubu CD Tenerife. "Čobej sa zo stredajšieho ligového zápasu v Trenčíne vrátil bohužiaľ so zranením. Doktor Pener ho skúšal ešte opichať injekciami, avšak aj ráno to vyzeralo tak, že na 70 percent by nebol na zápas trénerom k dispozícii. Preto sme sa už telefonicky dohovorili s Kelemenom, ktorý sa k mužstvu pripojí priamo v Madride hneď, ako to bude možné," vyhlásil vedúci mužstva slovenského národného tímu Róbert Tomaschek. Až v metropole Španielska sa k mužstvu pripojí aj Stanislav Varga, ktorého Celtic Glasgow ešte v stredu odohral štvrťfinálový duel Škótskeho ligového pohára s Glasgowom Rangers (2:0). Skúsený obranca už bude čakať na spoluhráčov na hoteli.
Slováci v stredu neskoro nečer absolvovali na Tehelnom poli svoj druhý spoločný tréning od zrazu. Ešte predtým mali videoanalýzu súpera, neskôr mali na programe prechádzku na Kolibe a do spomínaného tréningu stihli aj návštevu muzikálového predstavenia Na skle maľované.
V poslednom kvalifikačnom dvojzápase s Estónskom a Ruskom sa dobre predviedol stredopoliar Ivan Hodúr, a preto nechýba ani v tíme pre baráž. "Španielsko je moja vysnívaná krajina. Aj preto u mňa prevládajú pred zápasom dobré pocity. Individuálne sú Španieli na tom výborne, v súbojoch jeden na jedného sú mimoriadne nepríjemní. Nemôžeme im dať príliš veľa priestoru, lebo potom sa s nami pohrajú," uviedol legionár Slovana Liberec a kreátor národného tímu, ktorý bol v hodnotení českého Sportu najlepším hráčom doterajšieho priebehu jesennej časti Gambrinus ligy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. jún 2024 20:14