StoryEditor

Futba-LM: Old Firm pre Celtic, Porto doma bez problémov

21.11.2005, 07:33
Autor:
TASRTASR

V sobotňajšom programe európskych ligových súťaží sa predstavili aj dvaja súperi Artmedie Bratislava v H-skupine Ligy majstrov, Glasgow Rangers a FC Porto.
Futbalisti úradujúceho škótskeho majstra prehrali v šlágri 15. kola domácej ligovej súťaže s mestským rivalom Celtikom hladko 0:3. Výsledok tradičného Old Firmu hovorí jasne v prospech Celtiku, tréner súpera Alex McLeish však po zápase upozorňoval na priebeh hry. "Mali sme niekoľko veľmi dobrých šancí. Som sklamaný, že sme ani jednu nevyužili, pretože sme boli lepším tímom."
Po ďalšej prehre strácajú Rangers na svojho odvekého rivala už pätnásť bodov. Túto skutočnosť si uvedomuje aj McLeish. "Rozdiel je naozaj veľký, no my budeme ďalej bojovať. Vrátilo sa nám sebavedomie i forma. Ja som stále trénerom Rangers a podľa toho sa budem rozhodovať. Teraz je pre nás dôležitá príprava na Porto," vyhlásil McLeish. Prezident David Murray dal trénerovi čas na zvrátenie nepriaznivej bodovej bilancie do konca novembra.
O niečom inom bolo stretnutie Porta s Académicou v 11. kole portugalskej ligy. Domáci potvrdili úlohu favorita a s trinástym celkom tabuľky si hravo poradili 5:1. Tréner Co Adriaanse nechal opäť odpočívať slovenského reprezentanta Mareka Čecha, ktorého na ľavej strane obrany nahradil César Peixoto, strelec tretieho gólu svojho tímu. Dvoma presnými zásahmi pomohli k triumfu domácich na Estádio do Dragao argentínski legionári Luciano "Lucho" Gonzalez a hrotový útočník Lisandro Lopez. V drese hostí už iba korigoval výsledok v závere Marcel. Víťaz Ligy majstrov z roku 2004 figuruje v tabuľke priebežne na 2. mieste s dvojbodovou stratou na lídra Sporting Braga.
Artmedia sa v stredajšom zápase Ligy majstrov stretne s Interom Miláno, ktorého ligový zápas proti Parme je na programe v nedeľu večer.

Celtic Glasgow - Glasgow Rangers 3:0 (1:0)
Góly: 11. Hartson, 55. Balde, 60. McGeady
Zostava Rangers: Waterreus - Ricksen, Andrews, Hutton (52. Lövenkrands), Kyrgiakos - Hemdani, Ferguson, Murray, Namouchi - Jeffers, Pršo (65. Thompson)

FC Porto - Académica 5:1 (2:0)
Góly: 10. a 90. Lucho Gonzalez, 19. a 76. Lisandro Lopez, 70. César Peixoto - 90. Marcel. ŽK: Diego - Lira, Gelson.
Zostava FC Porto: Vítor Baía - Bosingwa, Pedro Emanuel, Pepe, César Peixoto - Paulo Assunçăo, Lucho Gonzalez, Ibson (73. Diego) - Quaresma (73. Alan), Lisandro Lopez, Hugo Almeida (65. Jorginho)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 08:14