StoryEditor

Česko - Slovensko 3:1

18.11.2007, 07:08
Autor:
SITASITA

Hlasy trénerov po sobotňajšom derby stretnutí kvalifikačnej D-skupiny o postup na futbalové ME 2008 Česko - Slovensko (3:1):

Karel Brückner (tréner Česka): "Vyplnil sa nám predpoklad, že tento zápas bude pre nás oveľa ťažší ako ten predchádzajúci v Bratislave. Bolo to veľmi náročné stretnutie, viackrát sme museli meniť rozostavenie. Duel mal gradáciu, napínavé fázy, bol to jednoducho náročný súboj po všetkých stránkach. Aj keď súper bol lepší ako v prvom našom vzájomnom zápase, v rozhodujúcich fázach sme boli lepším mužstvom my. Môžeme byť spokojní tak s výsledkom ako aj s výkonom. Som rád, že nám do mozaiky zapadajú ďalší hráči. Posledné stretnutia ukázali, že je to s naším národným tímom oveľa nádejnejšie, ako to vyzeralo asi pred tromi - štyrmi zápasmi. Chcem sa poďakovať svojim aj súperovým hráčom za veľmi dôstojný duel."

Ján Kocian (tréner Slovenska): "Neviem, odkiaľ by som mal začal hodnotenie. Myslím si, že sme neodohrali zlý zápas, vo viacerých fázach sme boli domácim vyrovnaným tímom. Opäť sme však, ako už v mnohých prípadoch, inkasovali príliš skoro, pričom v tejto situácii chybovala naša ľavá strana. Po prestávke sme už hrali lepšie, dokonca sme mohli vyrovnať, keď Koller zachraňoval na bránkovej čiare. Žiaľ, znovu sme dostali gól, aký vieme inkasovať azda iba my. Za stavu 1:2 mal potom šancu Hološko, škoda, že to neriešil inak. Prišla však strata lopty a keďže vtedy sme už hrali vabank, obrana bola rozhodená a prišiel tretí gól v našej sieti. Aj teraz sa potvrdilo, že každý súper nás vždy kruto potrestá za naše chyby. A kým sa nám ich nepodarí odstrániť, nebudeme môcť byť úspešní. Obrancovia Škrtel s Michalíkom podľa mňa dnes zvládli svoju úlohu, nebolo pre nich vôbec jednoduché hrať proti dvom tak odlišným útočným typom. Myslím si, že osobné súboje Škrtela s Kollerom boli ozdobou dnešného stretnutia."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 03:27