StoryEditor

Alonso sa upísal Renaultu, tvrdí španielska tlač

10.12.2007, 12:29
Autor:
SITASITA
Dvojnásobný majster sveta formuly 1 Fernando Alonso sa konečne dohodol na zmluve so svojím bývalým tímom Renault, ktorého rady pred rokom opustil pre záväzky vyplývajúce z predbežného kontraktu s McLarenom.

Správu zatiaľ priniesli iba španielske médiá, denník El Mundo aj s konkrétnou sumou 35 miliónov eur. O dĺžke zmluvy však všetky zdroje mlčia.
Najmladší šampión v histórii majstrovského seriálu F1 v novembri tohto roku ukončil svoje pôsobenie v britskom tíme po sezóne, ktorá bola vyplnená nezdravým konkurenčným bojom s jeho kolegom Lewisom Hamiltonom a zrejme aj s vedením McLarenu. Nevraživosť medzi oboma pilotmi vyvrcholila na záverečnej VC Brazílie, kde dvojici vedúcich pretekárov klasifikácie vypálil rybník Kimi Räikkönen z Ferrari. Alonso a McLaren sa napokon dohodli na predčasnom rozviazaní trojročného kontraktu. S francúzskym Renaultom Alonso v roku 2001 debutoval vo svete F1, o štyri roky neskôr s ním slávil prvý z dvoch titulov. Rodák z Ovieda má na konte 15 víťazných veľkých cien, štartoval na 105 pretekoch, na pódiu stál 49-krát. Podľa kuloárnych informácií by jeho spolujazdcom mohol byť Nelson Picquet mladší, čo by znamenalo úplné prestriedanie tohtoročnej taliansko-fínskej dvojice Giancarlo Fisichella, Heiki Kovalainen.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 10:26