StoryEditor

Slovenský gólman Kozáčik možno zo Slavie do Sparty

29.07.2007, 09:15
Autor:
SITASITA

Slovenský futbalový gólman Matúš Kozáčik sa možno v najbližších dňoch bude sťahovať, určite to však bude bližšie, ako si doteraz všetci mysleli. O brankára Slavie Praha sa totiž zaujíma jej najväčší mestský aj český rival Sparta. "O prestupe naozaj rokujeme a dokonca si myslím, že už v nedeľu by sa nám ho mohlo podariť dotiahnuť do úspešného konca," cituje český internetový portál idnes.cz riaditeľa "zošívaných" Petra Doležala. Zástupcovia majstrovského tímu sa zatiaľ k tejto problematike nechceli vyjadriť.

O 23-ročného Kozáčika sa počas letnej prestávky zaujímal nórsky Valerengen Oslo, či anglický druholigový tím West Bromwich Albion, všetci potenciálni noví zamestnávatelia však chceli, aby nádejný slovenský reprezentant zostal ešte pol roka v kádri "červeno-bielych", pokiaľ mu vyprší súčasný kontrakt. Potom by samozrejme zo Strahova mohol odísť bez nároku na odstupné.
"Matúš chce čo najviac chytať. Máme ponuky z dvoch zahraničných klubov, ako aj zo špičkových českých mužstiev. Jeho budúcnosť momentálne riešime a nie je vylúčené, že veľmi skoro budeme mať vo všetkom jasno," nechal sa počuť manažér Pavel Zíka zo spoločnosti Sport Invest, ktorá hráča zastupuje.

Aj keď v Sparte rozhodne nemajú na dobrých brankárov núdzu, údajne nie je vylúčený skorý odchod Tomáša Grigara a na hosťovanie možno poputuje zbierať skúsenosti Zdeněk Zlámal. Podľa idnes.cz by tak Kozáčik mohol vytvoriť silný tandem s Tomášom Poštulkom.

Ani v prípade zotrvania v Slavii by to slovenský gólman nemal jednoduché, pretože okrem jarnej jednotky Michala Vorela angažoval vicemajster skúseného Martina Vaniaka a na svoju šancu čaká aj mladý Jakub Diviš.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 22:51