StoryEditor

Bratislava je pripravená na írskych futbalových fanúšikov

05.09.2007, 15:23
Autor:
SITASITA

Hlavné mesto SR Bratislava je pripravené na návštevu írskych priaznivcov v súvislosti s kvalifikačným stretnutím D-skupiny o postup na futbalové ME 2008 vo futbale 2008, ktoré je na programe v sobotu 8. septembra o 20.30 h na Tehelnom poli.
Vzhľadom na to, že do Bratislavy podľa reálnych odhadov pricestuje až sedemtisíc fanúšikov z Írska a okolo 70 írskych novinárov, magistrát hlavného mesta i Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) chce využiť ich prítomnosť pred i po samotnom zápase na prezentáciu mesta a vytvoriť im podmienky, aby sa mohli s Bratislavou a jej pamätihodnosťami bližšie zoznámiť.
"Keďže írska futbalová reprezentácia odohrá ďalší kvalifikačný zápas v stredu v Prahe, je reálny predpoklad, že mnohí írski priaznivci zostanú v Bratislave, resp. v našom regióne viac dní," pripomenul Milan Vajda, vedúci oddelenia marketingu bratislavského magistrátu.
Hlavné mesto a BKIS sa aj z týchto dôvodov rozhodli distribuovať medzi írskymi návštevníkmi aktuálnu mestskú turistickú brožúru, doplnenú o oficiálne informácie Veľvyslanectva Írska v Bratislave.
"V tejto publikácii nájdu naši hostia v anglickom jazyku množstvo užitočných informácií, aby ich pobyt v Bratislave bol bezproblémový," vysvetlila námestníčka riaditeľa BKIS Saša Bučková a dodala: "Zhromaždili sme tam informácie o zdravotnej službe, parkovaní, taxislužbe, ale aj o tom, čo robiť v prípade straty alebo krádeže dokladov a cenných predmetov."
Veľvyslanectvo Írska v Bratislave vyjadrilo uznanie mestu za osobitné prípravy na privítanie írskych futbalových priaznivcov. Ambasáda spolu so samosprávou hlavného mesta je presvedčená, že zápas i všetko, čo je s ním spojené, prebehne bez najmenších problémov, keďže írski futbaloví fanúšikovia sú vo všeobecnosti považovaní za jedných z najvernejších a zároveň najlepšie sa správajúcich futbalových priaznivcov na svete.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 06:36