StoryEditor

Hossa horúcim artiklom pred koncom prestupového obdobia

13.01.2008, 15:48
Autor:
SITASITA
S blížiacim sa koncom prestupového obdobia v kanadsko-americkej hokejovej NHL sa násobí aj možnosť výmeny slovenského útočníka Mariána Hossu z Atlanty do tímu niektorého z ašpirantov na zisk Stanleyho pohára.

Uzávierka prestupov je podľa platného kalendára profiligy naplánovaná na 26. februára. V Atlante sú podľa informácie generálneho manažéra Dona Waddella pripravení na všetko: "Už iba niekoľko týždňa nás delí od okamihu, keď sa dozvieme, ako sa celá vec vyvinie. Sme pripravení na viacero alternatív." Hossa má s Thrashers zmluvu iba do konca aktuálnej sezóny. Po jej skončení by sa stal neobmedzeným voľným hráčom. Podľa Waddella nemusí byť náhradou za Hossu hotový hráč, v tíme z východného pobrežia USA pripúšťajú aj alternatívu, podľa ktorej by to mohli byť aj menej skúsení hokejisti. Pred bojmi o Stanley Cup by však radšej privítal skutočnú posilu. "Na jednej strane potrebujeme káder rýchlo posilniť, na strane druhej však chceme získať posilu na dlhšie obdobie," vysvetlil Waddell.

Špekulácie sa Atlante v závere minulej sezóny veľmi neoplatili, keď spoločne s NY Islanders a Nashvillom po veľkom posilnení vo zvyšnej časti sezóny "vyhoreli". Okrem staršieho z hokejových bratov Hossovcov sa v zámorí otvorene hovorí aj o ďalších veľkých menách, ktoré by mohli rozvlniť inak pokojnú hladinu prestupového trhu. Švédsky útočník Mats Sundin má rovnako ako slovenský reprezentant kontrakt iba do konca aktuálnej edície NHL, no má v ňom aj #145#no-trade#146# klauzulu, ktorá Torontu znemožňuje svojvoľne ho vymeniť do iného klubu. Švédsky hokejista vyjadril túžbu zostať s klubom až do konca kariéry. "Chcem v Toronte zostať. Ak sa za mnou predstavitelia klubu zastavia, určite budem o prípadnej ponuke rozmýšľať. Nechcem hrať inde," prezradil Sundin. Ďalšou persónou v prestupovom kalendári je obranca Los Angeles Rob Blake. Ten má v zmluve tiež poznámku "no-trade" a plat 6 miliónov dolárov. Pripustil však, že možno sám požiada o výmenu.

Adam Foote z Columbusu je takisto v hre o lukratívnu výmenu. Skúsený obranca rovnako ako Blake nevylúčil možnosť transferu do iného klubu na vlastnú žiadosť. Špeciálnou kapitolou je Peter Forsberg, pri ktorého mene svieti poznámka neobmedzený voľný hráč. Naposledy pôsobil v závere minulej sezóny v Nashville, no ani jeho krátkodobé angažovanie nepomohlo "predátorom" k postupu cez 1. kolo play off, keď zosali na hokejkách tímu zo San Jose.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 00:36