StoryEditor

Druhé londýnske dejstvo pre Anaheim

01.10.2007, 07:58
Autor:
SITASITA

Hokejisti Anaheimu odplatili "kráľom" z Los Angeles prehru z úvodneho zápasu nového ročníka NHL. V premiérovom dvojzápase na európskej pôde sa dva dni po sebe zrodil navlas rovnaký výsledok, tentoraz však 4:1 vyhrali hráči obhajcu Stanleyho pohára. Z trojice Slovákov v drese Kings -- Višňovský, Handzuš, Nagy sa bodovo nepresadil ani jeden.
"Káčeri" predviedli v druhom dueli výkon, ktorý ich zdobil v uplynulej sezóne zakončenej triumfom v play off. Vďaka dobre prepracovanej defenzíve súpera do polovice zápasu takmer k ničomu nepustili a vypracovali si rozhodujúci štvorgólový náskok. Prvý gól stretnutia padol rovnako ako deň predtým v početnej výhode, keď sa pred bránkou presadil Corey Perry. Rozbehnutý prvý útok Anaheimu zariadil aj ďalšie dva zásahy do siete LaBarberu a na 4:0 zvyšoval v 25. min Travis Moen. Hráči LA sa zobudili až po góle Cammalleriho v 29. min, no zápas sa im už nepodarilo zdramatizovať. Efektnou vložkou stretnutia bola pästná výmena názorov, ktorú európskemu obecenstvu v O2 Arene predviedli Parros a Scott Thornton. Kanadsko-americká NHL bude pokračovať už riadnym programom na zámorských klziskách v stredu.

Výsledok:
Anaheim - Los Angeles 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Góly: 11. Perry (McDonald, Pronger), 16. Kunitz (McDonald, Perry), 23. Perry (Huskins, DiPenta), 25. Moen (R. Niedermayer, Marchant) - 29. Cammalleri (Armstrong, O´Sullivan). Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: Parros -- S. Thornton na 5 min (obaja za bitku), presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 25:23. Brankári: Hiller - LaBarbera. Diváci: 17 500

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 18:46