StoryEditor

Loeb má chuť na piaty titul, teší sa na F1

04.12.2007, 11:10
Autor:
SITASITA
Sebastien Loeb sa v nedeľu zaradil k nesmrteľným osobnostiam rely, ale ani jeho štvrtý titul majstra sveta v rade nemusí byť posledný.

Tridsaťtriročný Francúz má ešte dva roky platnú zmluvu s tímom Citröen a dostatok chuti na piatu trofej, čo sa v histórii šampionátu ešte nikomu nepodarilo. Štyri primáty majú na svojom konte iba Fíni Juha Kankkunen (1986, 1987, 1991, 1993) a Tommi Mäkinen, ktorý rovnako ako Loeb kraľoval štyri roky bez prestávky (1996 - 1999). "Ako vždy sa všetko zbehne veľmi rýchlo, veď ešte pred koncom kalendárneho roka máme naplánované testy pneumatík. Samozrejme, že hlavným cieľom bude zisk piateho titulu. S druhým miestom sa neuspokojíme," jednoznačne odkázal konkurencii Loeb, ktorý zavŕšil svoj tohtoročný triumf tretím miestom na waleských terénoch Rely Veľkej Británie.
"Chvíle za volantom mi prinášajú veľa radosti, súboje o vavríny sú pre mňa stále vzrušujúce. Neviem, ako dlho mi to ešte vydrží, teraz, keď som na vrchole, si nedokážem predstaviť, že by som sa mal zbaliť a odísť. Potrebujem to na udržanie svojej životnej rovnováhy. Jedného dňa však budem musieť začať robiť niečo iné," priznal Loeb a nevylúčil, že by si mohol niekedy vyskúšať aj monopost F1. Veď jeho chlapčenským idolom bol krajan Alain Prost, zhodou okolností tiež 4-násobný majster sveta v efjednotke. Už tento týždeň sľúbil Loeb účasť na testovaní vozidiel tímu Renault na Okruhu Paula Ricarda pri Marseille. "Ide o môj vlastný záujem. Už dávnejšie som nad tým uvažoval, vedel som, že musím trpezlivo čakať na svoju šancu. Teším sa na novú skúsenosť," povedal Loeb.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 19:35