StoryEditor

Mihal presvedčený, že Hantuchová sa len tak nevyhovorila

03.02.2008, 07:23
Autor:
SITASITA
Kapitán slovenského fedcupového tímu tenistiek Mojmír Mihal po sobotňajšej časti stretnutia s Českom skonštatoval: "Prebieha to podľa predpokladov - obe jednotky potvrdili svoje postavenie"

K otváraciemu vystúpeniu Dominiky Cibulkovej, ktorá zdolala Petru Cetkovskú 7:5, 6:3, hoci v prvom sete prehrávala 2:5, M. Mihal uviedol: "Dominika sa zhostila úlohy líderky veľmi dobre. Napriek nepriaznivému vývoju nespanikárila. Udržala si potrebnú mieru sebavedomia, prvý set obrátila vo svoj prospech a v druhom to rutinovane dotiahla, hoci to celé pre ňu bolo psychicky dosť náročné. Nastúpila v zložitej situácii - očakávalo sa od nej víťazstvo. Vlani vo Fed Cupe hrala proti súperkám, ktoré boli renkingovo výrazne nad ňou a nemala vtedy čo stratiť. Teraz to bolo naopak. Cetkovská pritom do stavu 5:2 prakticky neurobila chybu. Vývoj toho zápasu bol naozaj prekvapujúci aj vzhľadom na to, ako Petra hrala na tréningoch. Tušil som, že jej to v sobotu nemôže vydržať až do konca. Upevňoval som preto Dominikinu vieru v úspech. Hovoril som jej, aby sa stále koncentrovala, nemyslela na stav a pokojne - pozitívne naladená smerom dopredu - išla bod za bodom. Napokon sa dokázala presadiť svojou hrou. Po zisku úvodného setu bol zvyšok duelu jasne v jej réžii."

Ďalšia piešťanská rodáčka Magdaléna Rybáriková, v minulosti Mihalova zverenkyňa, síce podľahla Nicole Vaidišovej 5:7, 4:6, ale sympatickým výkonom v pavilóne B Výstaviska určite nesklamala. "Na dvorci boli pätnásta hráčka sveta a bývala členka hornej desiatky rebríčka proti renkingovo dvojstej tenistke, nebolo to však príliš vidieť. Magda často bola zozadu vo výmenách lepšia, lenže evidentný rozdiel spočíval v sebavedomí. Keď bolo najviac treba, Nicole predviedla sústredený úder či ich sériu a pripísala si dôležitý bod. Magda mala veľké šance, ale nevyužila ich. Verím, že keď bude mať za sebou viac takýchto vypätých zápasov a nazbiera v nich skúsenosti, dotiahne v budúcnosti podobné súboje do víťazného konca," vyhlásil 53-ročný M. Mihal, ktorý do funkcie nastúpil pred sezónou 2006.

Pred nedeľňajšími dvojhrami, v ktorých by sa mali stretnúť najprv Vaidišová s Cibulkovou a po nich Cetovská s Rybárikovou, bývalý kouč Miloslava Mečířa, Mariána Vajdu, Karola Kučeru či Dominika Hrbatého skonštatoval: "Nicole v sobotu robila dosť chýb od základnej čiary, z čoho by sa dalo ťažiť. Dominika proti nej bude v úplne inom rozpoložení a môže zahrať svoj najlepší tenis. Napokon, na nedávnej exhibícii v Čile ju zdolala a vlani v apríli v Bratislave riadne potrápila, takže vie, ako na ňu. Dôležité bude poradiť si s tvrdým a umiestneným servisom súperky. Nevylučujem príjemné prekvapenie, ale predsa len sa skôr spolieham, že bod by sme mohli získať cez českú dvojku, či už ňou zostane Cetkovská, alebo v nedeľu bude Iveta Benešová. Ak Magda predvedie taký koncentrovaný a bojovný výkon ako v sobotu, myslím si, že má šancu uspieť - som optimista. Nie som síce kapitánom českého tímu, očakávam však, že znova nastúpi Cetkovská. Benešovú si zrejme pošetria na štvorhru po boku Květy Peschkeovej."

Skutočnosť, že Daniela Hantuchová, ktorá vo štvrtok večer pre problémy s pravou pätou odriekla brnianske účinkovanie, v piatok potvrdila účasť na budúcotýždňovom turnaji WTA Tour open Gaz de France v Paríži, komentoval M. Mihal takto: "Pre nás je to uzavretá záležitosť. Daniela sa určite len tak nevyhovorila. Som presvedčený, že tá noha ju bolí. V Paríži možno bude hrať až v utorok-stredu, takže má na regeneráciu o štyri dni viac." Hantuchová by mala byť druhou nasadenou, z čoho vyplýva voľný žreb v 1. kole. Teoreticky je teda možné, že v hale Stade Pierre de Coubertin sa dostane do akcie až vo štvrtok. Na toto podujatie smeruje aj Cibulková, čo v sobotu potvrdila pre agentúru SITA.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 03:42