StoryEditor

Slávny Maradona zvažuje koniec

06.07.2010, 00:00

Dva dni po ponižujúcej prehre 0:4 s Nemeckom vo štvrťfinále futbalového šampionátu sa tréner argentínskej reprezentácie Diego Maradona verejne rozlúčil. "Tak to by sme mali. Môj čas vypršal. Dal som do toho všetko a teraz sa chcem venovať rodine," povedal do kamery televíznej stanice Cronica TV pred svojim domom v Buenos Aires. Formálne a záväzné rozhodnutie o ukončení koučovania podľa médií zatiaľ neexistuje.

Prezident argentínskeho futbalového zväzu Julio Grondona komentoval Maradonove vyhlásenia stručne. "To, či chce pokračovať, je jeho vec." Jedna z najväčších postáv svetového futbalu Maradona svoj cieľ v Afrike nesplnil -- so svojím tímom totiž titul na svetovom šampionáte nezíska. Aj preto vyjadril Maradona pochybnosti o svojom ďalšom zotrvaní na lavičke Argentíny. Vyhlásil, že je vyčerpaný a cíti sa ako knokautovaný Muhammadom Alím. "Možno odídem už zajtra, ale rád by som videl týchto chlapcov pokračovať v ukazovaní toho, kým sú, a v hraní ozajstného argentínskeho futbalu," uviedol po debakli s Nemeckom zronený kouč.

Maradona už pred turnajom čelil kritike, že tím vedie viac na základe intuície a emócií ako taktiky. Majster sveta tvrdo odpovedal na každú kritiku a až do štvrťfinále jeho zverenci pod vedením Lionela Messiho vyhrávali. Pre Argentínu je to druhé vypadnutie vo štvrťfinále za sebou -- aj pred štyrmi rokmi skončila na štíte Nemecka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/svet-3, menuAlias = svet-3, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 18:36