StoryEditor

Viete si vybrať podprsenku?

19.05.2005, 00:00
Správna podprsenka dnes dokáže vytvarovať poprsie presne tak, ako si želáte. Dá sa povedať, že "pušapka" bola pre ženy jedným z najvýznamnejších vynálezov minulého storočia. Vďaka vypchávkam z rozličných materiálov - od oleja po silikón - môžeme mať všetky dekolt ako Adriana Sklenaříková Karembeau (no, takmer všetky).

Veľkosť pŕs sa stanovuje meraním dvoch rozmerov. Jedným je šírka hrudníka pod prsiami, ktorá určuje číslo podprsenky. Druhým je šírka cez prsia, ktorá ukáže veľkosť košíčka. Podprsenka nesmie nikde tlačiť, prsia by z nej nemali "vytekať" a musí sedieť pevne pod lopatkami. Bez problémov by ste ju mali zapnúť prostredným háčikom. Ramienka sa vám nesmú zarezávať do pliec a keď si ju dáte dole, nemali by vám po nej zostať otlačené ryhy.
Zdá sa to jednoduché? Napriek tomu deväťdesiat percent žien nosí podprsenku, ktorá im nesedí...
Každá z nás by vraj mala mať doma najmenej päť druhov rôznych podprseniek. Samozrejme, že kvôli vášmu najmilšiemu aj viac, a to tých najkrajších a najzvodnejších, ale teraz hovoríme len o typoch. Rôzne činnosti si totiž vyžadujú aj rôzne podprsenky.
Neviditeľná. Ak nemáte sladkých šestnásť, bez podprsenky sa asi neobídete. Takže keby neexistovali silikónové ramienka, topom a tielkam by ste mohli dať zbohom. Je dobré mať takúto podprsenku v telovej farbe, aby ste ju mohli nosiť pod všetko. Výhodou je, že ramienka sa dajú odopínať.
Korzetová. Spevňuje prsia odspodu, takže dekolt pôsobí veľmi zvodne. Vyberte si takú, ktorá bude mať odopínacie ramienka, aby ste ju mohli nosiť aj pod korzety a topy bez ramienok. Pozor, musí vám naozaj dobre sedieť, inak vám bez ramienok padne až na pupok.
Športová. Pre ženy s menším objemom hrude je vhodná trojuholníková, bez švov. Pri cvičení je veľmi pohodlná. No ženy s väčšou hruďou by mali uprednostniť podprsenku z pevných, technických materiálov, ktorá prsia udržia aj pri behu či skákaní tak, aby vás neboleli.
K holému chrbtu. Podprsenka má silikónový, teda priehľadný zadný diel i ramienka. Ak si nemôžete dovoliť šaty "hore bez" a v šatníku máte róbu s holým chrbtom, je pre vás ako stvorená.
Univerzálna. Na tejto podprsenke si môžete regulovať umiestnenie ramienok tak, ako sa vám práve hodí - môžete ich skrížiť na chrbte alebo jedno odopnúť a druhé viesť šikmo zľava doprava. Je ideálna pod asymetrické topy.
Vystužená. Je veľmi nenápadná, pretože nemá žiadne švy ani ozdôbky, jej úlohou je len dodať vašim tvarom dokonalosť. Oceníte ju pod jemnými tkaninami a svetríkmi.
Čipková. Je ideálna pod priehľadnú, najmä bielu blúzku. Váš muž iste neodolá... Ak je čipka veľmi honosná, do práce si ju neberte, pôsobilo by to zbytočne vyzývavo. Investujte do nej radšej viac peňazí a zvoľte si kvalitu, pretože lacná sa vyťahá a často aj nepríjemne škriabe.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/veci-moda, menuAlias = veci-moda, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 06:49