Autobusy RegioJetTASR/B. Račko
StoryEditor

RegioJet oprášil plán autobusov na východnom Slovensku, chce prípoje k vlakom

14.06.2016, 12:12
Autor:
ČTKČTK
V priebehu niekoľkých rokov sa chce stať dopravcom, ktorý prepojí všetky dôležité mestá.

Český súkromný dopravca RegioJet oprášil plán na zavedenie autobusových liniek na východnom Slovensku, ktoré by nadväzovali na jeho vlakové spoje. Dopravca dnes ČTK informoval, že požiadal o vydanie licencie na dve nové linky a že má záujem aj o ďalšie trasy. V minulosti sa RegioJet v súvislosti so získaním povolenia na prevádzku autobusových spojov dostal do sporu s úradmi.

"Chceme prepojiť mesta na východnom Slovenskom so stanicami našich vlakov. Tie síce v súčasnosti jazdia do Kysaku či Košíc, ale pre cestujúcich, ktorí pokračujú ďalej na východné Slovensko, chceme zabezpečiť garantovaný prípoj od alebo k ich vlaku RegioJet," uviedol majiteľ dopravcu Radim Jančura .

Novými linkami by RegioJet chcel spojiť Kysak s Prešovom, ako aj Kysak so Svidníkom. Plánuje aj ďalšie spoje do ďalších miest. Dokopy by tak ponúkol 20 nových autobusových spojov denne.

Zavedenie autobusových prípojov k svojim vlakom na východnom Slovensku Regiojet plánoval už v minulosti. Proti vydaniu licencie sa vlani ale postavila samospráva a dopravca svoju žiadosť o získanie povolenia odvolal.

Komplikácie sprevádzali tiež udelenie licencie RegioJetu na autobusovú linku z Bratislavy cez Nitru do Banskej Bystrice, ktorú dopravca začal prevádzkovať vlani vo februári.

Úrady najprv žiadosť dopravcu odmietli, čo vyústilo okrem iného do billboardovej kampane RegioJetu a do podania trestného oznámenia na primátora Nitry. Vlani RegioJet začal voziť cestujúcich autobusmi z Bratislavy do Viedne.

Dopravca uviedol, že má záujem aj o ďalšie vyťaženie vnútroštátnej trasy, ako aj o medzinárodné linky. V priebehu niekoľkých rokov by sa podobne ako v Českej republike chcel aj na Slovensku stať dopravcom, ktorý prepojí dôležité mestá.

Od tohto kroku očakáva zvýšenie kvality cestovania a zlacnenie cestovného najmenej o tretinu.

01 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár) 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 04 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 05 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú
menuLevel = 1, menuRoute = ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = ekonomika, homepage = false
26. apríl 2024 07:26