Podnikateľka rokaHN/Pavol Funtál
StoryEditor

Kráľovnou nášho biznisu je viceprezidentka Deutsche Telekom

16.06.2016, 18:08

Top ženou slovenského biznisu je Petra Berecová. Viceprezidentka výkonného manažmentu spoločnosti Deutsche Telekom si prevzala hlavné ocenenie súťaže Top desať žien slovenského biznisu.

Mojou úlohou je vybudovať celoskupinový, globálny tím HR výkonných manažérov, zosúladiť procesy a produkty a aj prostredníctvom mojich ľudí ako HR poradca sprevádzať niekoľkotisícčlenný tím vyšších manažérov skupiny počas ich celého zamestnaneckého cyklu,“ hovorí o svojej práci čerstvá víťazka.

Petra Berecová totiž od marca tohto roka pôsobí v centrále spoločnosti Deutsche Telekom. Svoju profesijnú kariéru však začínala v automobilovom priemysle ako riaditeľka pre ľudské zdroje v spoločnosti Yazaki Slovakia.

Neskôr pôsobila v spoločnosti T-Mobile Slovensko na pozícii senior manažérky pre odmeňovanie a zamestnanecké výhody. O dva roky na to začala riadiť divíziu ľudských zdrojov T-Mobilu a ako členka topmanažmentu sa zároveň podieľa na obchodných rozhodnutiach spoločnosti.

V rokoch 2010 až 2016 pracovala v spoločnosti Slovak Telekom ako výkonná riaditeľka pre ľudské zdroje. Na jar tohto roka však jej kroky smerovali do nemeckej centrály Deutsche Telekom. Hovorí plynule po nemecky, anglicky a japonsky. Vychováva jedno dieťa. Online hlasovanie súťaže vyhrala Katarína Kurucová, riaditeľka Komerční banka.

Počas tých viac ako 20 rokov som mala šťastie stretnúť mnohých inšpiratívnych ľudí, ktorých profesionalita, hodnotový rebríček či schopnosť nadchnúť okolie pre dobrú vec zanechali vo mne silnú stopu. Vraciam sa čoraz častejšie k takým ľudským hodnotám v biznise ako je férovosť, pravda, rovnováha či slušnosť. V tomto pre mňa zostávajú vzorom moji rodičia,“ hovorí o vzoroch v biznise Katarína Kurucová.

Už piaty ročník súťaže Top desať žien vyhlásili Hospodárske noviny a poradenská spoločnosť PwC. Partnerom podujatia boli Hotel Elizabeth, spoločnosti Matador Holding, NAY, OSRAM a VÚB banka.

Nominované na cenu Top 10 žien slovenského biznisu
Petra Berecová, Senior Vice President Executive Management, Deutsche Telekom
Jana Briffa, riaditeľka European Service Center, Danfoss Power Solutions
Ana Alonso Campon, konateľka a finančná riaditeľka, Siemens
Erika Ferenčáková, finančná riaditeľka, Henkel Slovensko
Viera Kubašová, členka predstavenstva, Kooperativa poisťovňa, Vienna Insurance Group
Katarína Kurucová, Managing Director, Komerční banka
Hana Kvartová, Country Manager, SAS Slovakia a SAS Institute ČR
Zuzana Nemečková, riaditeľka obchodného úseku, Orange Slovensko
Marcela Výbohová, členka predstavenstva a vrchná riaditeľka pre riziká a compliance, Československá obchodná banka
Agáta Waterloos, finančná riaditeľka, Microsoft Slovakia

01 - Modified: 2016-03-03 19:16:58 - Feat.: - Title: Kráľovnou nášho biznisu je šéfka výrobcu výživových doplnkov
menuLevel = 1, menuRoute = ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = ekonomika, homepage = false
24. apríl 2024 02:11