František Janata, prezident:
Prečo by mali členovia vstúpiť do vášho zväzu?
Slovenský zväz kuchárov a cukrárov je spoločenská organizácia, v ktorej sa dobrovoľne združujú občania, ktorí sa na profesionálnej úrovni zaoberajú gastronómiou alebo sú priateľmi a propagátormi gastronómie. Cieľom zväzu je podporovať svojich členov v ich odbornej činnosti, zvyšovať ich profesionálnu prestíž, zastupovať ich záujmy, ovplyvňovať verejnú mienku. Zväz organizuje vzdelávacie programy pre pracovníkov v gastronómii, organizuje odborné semináre, konferencie, školenia pre členov a ďalších záujemcov, zamerané na problematiku gastronómie, čo zvyšuje odbornosť a profesionálne vedomosti členov, organizujeme prezentácie našich členov na verejnosti.
V čom najviac pomáhate svojim členom?
Činnosť zväzu je zameraná najmä na rozvoj vzdelanosti, profesionálnych zručnosti a poradenstva, prezentácie kuchárskeho umenia svojich členov. Môžu získať informácie o vývoji a najnovších trendoch v svetovej gastronómii, o nových surovinách a potravinách, ich spracovaní a pod. Poskytujeme im priestor na realizáciu ich profesionálnych vedomostí. Pri realizácii svojich úloh SZKC vytvára regionálne a odborné Kluby kuchárov a cukrárov. Dnes na Slovensku pôsobí 6 klubov. Z toho 4 regionálne v Bratislave, vo V. Tatrách, v Košiciach a Prešove, s celoslovenskou pôsobnosťou pracuje Klub cukrárov so sídlom v Púchove a Klub mladých kuchárov a cukrárov so sídlom v Terchovej. Pripravuje sa vznik ďalšieho klubu na strednom Slovensku. Takže členovia majú možnosť sa do aktivít zapojiť priamo v regióne najbližšom k ich bydlisku alebo pracovisku.
Počet členov: 300 www.szkc.sk