StoryEditor

Špecifická právna pomoc

06.03.2009, 10:17
"Aj na základe týchto skutočností sme sa rozhodli vytvoriť produkt poistenia právnej ochrany, ktorý poskytuje obyvateľom právnu istotu, na akú sú už zvyknutí občania štátov západnej Európy. V Nemecku využíva poistenie právnej ochrany takmer polovica pracujúcich.

Na Slovensku poskytujeme poistenie právnej ochrany od 1. novembra 2007. Od januára 2008 sme riešili približne 388 prípadov. Každý mesiac sa nám počet týchto prípadov zvyšuje, za apríl a máj tohto roku sme sa zaoberali spolu až s 226 prípadmi," hovorí vrchná riaditeľka Wüstenrot poisťovne Dana Macková.

Poistenie právnej ochrany predstavuje určitý špecifický druh poistenia. „Pri ňom poisťovňa v prípade poistnej udalosti v súlade s poistnými podmienkami a v závislosti od jednotlivých poistných produktov uhrádza poistenému odmenu právneho zástupcu za poskytovanie právnych služieb, súdne poplatky, správne poplatky, poplatky za mediáciu (vyjednávanie), náhradu trov konania, ku ktorým bol poistený zaviazaný súdom," vysvetľuje Jacqueline Pešková z tímu marketingovej komunikácie poisťovne Generali.

Poistná ochrana sa - zjednodušene - poskytuje v záväzkovom, trestnom, správnom práve a náhrade škody. Predmetom poistného plnenia nie je poskytnutie finančných prostriedkov v prípade, že nastane poistná udalosť, ale ponúka a zabezpečuje právne služby v prospech poistených osôb.

„Najvyužívanejším poistným produktom v oblasti poistenia právnej ochrany je poistenie právnej ochrany lekára pri výkone jeho povolania. Tento druh poistenia na slovenskom trhu poskytujeme od roku 2004," pokračuje J. Pešková.

menuLevel = 1, menuRoute = finweb, menuAlias = finweb, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
21. september 2024 07:45