StoryEditor

Málo známa poistná ochrana

06.03.2009, 10:06
Poistenie právnej ochrany si hľadá svoju cestu i na Slovensko Prudký rozvoj ekonomiky so sebou prináša viac nakupovania, častejšie striedanie práce.

Ľudia sa viac ako v minulosti stretávajú s problémami na pracovisku či diskrimináciou. Častým problémom sú aj neuznané reklamácie tovarov a služieb.

Právne vedomie Slovákov stále nie je na požadovanej úrovni a služby skúsených advokátov sú drahé. Väčšina ľudí sa do nevýhodnej pozície dostáva aj vtedy, keď sa spor vedie proti nim. A poistiť sa dá aj proti tomu.


Špecifická právna pomoc

„Aj na základe týchto skutočností sme sa rozhodli vytvoriť produkt poistenia právnej ochrany, ktorý poskytuje obyvateľom právnu istotu, na akú sú už zvyknutí občania štátov západnej Európy. V Nemecku využíva poistenie právnej ochrany takmer polovica pracujúcich.

Variabilita a dostupnosť

K často využívaným druhom patrí aj poistenie právnej ochrany motorových vozidiel a vodičov. D. Macková usudzuje, že v prípade dopravných priestupkov a nehôd Slováci často netušia, že skôr než čokoľvek podpíšu, môžu o radu požiadať i svoju poisťovňu.

Príklady z praxe

Občan v bežnom živote uzatvára celý rad zmlúv, a vo viacerých prípadoch s finančnými inštitúciami, ale aj úradmi či obchodmi sa dostáva do nevýhodnejšej pozície. Na jednej strane preto, lebo zmluvné vzťahy pripravovala druhá strana a riadia sa ich záujmami, a na druhej strane preto, lebo sa v nich nevyzná.

Izabela Nagyová
menuLevel = 1, menuRoute = finweb, menuAlias = finweb, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
21. september 2024 07:47