StoryEditor

Investori tolerujú slabšie ekonomické údaje

17.04.2009, 16:00
Európskym akciám sa pri štvrtkovom obchodovaní opäť darilo, na čele s finančným sektorom a spoločnosťou Nokia.

Akcie bankových domov zamierili nahor potom čo kvartálne výsledky americkej banky JP Morgan Chase (čistý zisk 2,14 mld USD) predčili očakávania trhu.

JP Morgan Chase bola treťou americkou bankou, ktorá pozitívne prekvapila v rámci aktuálnej výsledkovej sezóny. Výsledky Nokia mierne zaostali za očakávaniami (prepad zisku na 122 miliónov eur), ale kurz akcií napriek tomu dokázal počas dňa posilniť o 10%, potom čo spoločnosť všetko vzápätí vyžehlila potvrdením priaznivého výhľadu ohľadne očakávaných predaja mobilných telefónov v tomto roku.

Aj hlavné americké indexy po pomalšom a vrtkavom úvode nakoniec ukončila obchodnú seansu sa solídnymi ziskami. Internetový vyhľadávač Google kvartálnymi výsledkami rozjasnil výhľad pre celý technologický sektor a trh Nasdaq pridal 2,68%.

Počet nových žiadostí o dávky v nezamestnanosti klesol na 610 tisíc (odhad 660 tisíc), ale celkový počet osôb žiadajúcich o dávky v nezamestnanosti nečakane silno vzrástol na 6,02 mil. Tiež počet novo stavaných domov sklamal investorov doufajúc v náznak oživenia. V posledných dňoch sa ale zdá, že investori slabšie ekonomické údaje tolerujú a ich pozornosť sa dnes rozhodne izolujeme na zverejnenie výsledkov Citigroup a General Electric.

Commerzbank  

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/akcie, menuAlias = akcie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. jún 2024 06:35