StoryEditor

Úsilie o vyššiu rentabilnosť zberu

19.08.2005, 00:00

Zberový papier, kovový odpad, odpadové sklo a textil sú základné recyklovateľné komodity, na ktoré sa podľa generálnej riaditeľky Evy Bobríkovej od začiatku svojej existencie zamerali Zberne surovín Žilina. Spoločnosť s dlhodobo etablovanou pozíciou vo svojej sfére pôsobí v teritóriu celého stredného a východného Slovenska, ktoré má pokryté hustou sieťou takmer 80 výkupných a zberných miest. Tie svoju činnosť rozvíjajú v súlade s potrebami zákazníkov, osobitne z odvetvia priemyslu, kde sú schopné operovať v rámci celej Slovenskej republiky. V súčasnosti s rozvojom používania ďalších druhotných surovín firma rozšírila svoje komoditné portfólio o ďalšie druhotné suroviny, ako sú plasty, Aku batérie, rtg. snímky a ustaľovače.
V úsilí o vyššiu rentabilnosť zberu spoločnosť podľa Bobríkovej rozširuje svoju spoluprácu s firmami zaoberajúcimi sa komplexnými službami, ako je zvoz komunálnych a separovaných odpadov. Na základe zmluvných vzťahov s nimi ďalej zhodnocuje vyseparované suroviny. Zabezpečuje tiež logistiku, triedi odpadový papier na kvality požadované jednotlivými papierňami, následne lisuje na svojom lisovacom zariadení a expeduje.
V dôsledku nepriaznivého vývoja na trhu pohonných látok v poslednom období podľa E. Bobríkovej rastú najmä dopravné náklady, čo núti spoločnosť hľadať riešenie napríklad lepším vyťažovaním vozidiel. Týka sa to zvozov z obchodných a veľkoobchodných sietí, školských zberov a podobne. To, že do systému recyklácie nadväzujúc na dobrú spoluprácu pri zbere druhotných surovín v minulých rokoch opätovne zapojila školy, sa vyplatilo. Zlepšila sa i spolupráca s obcami a mestami. Aj to svojím dielom prispelo k tomu, že spoločnosť v minulom roku vykúpila 60-tisíc ton zberového papiera, čím významne prispieva k zachovaniu a zlepšeniu životného prostredia na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. máj 2024 11:04