StoryEditor

Premiér hovoril vo Volkswagene o nedostatku kvalifikovaných pracovníkov

07.06.2007, 14:50
Autor:
TASRTASR
O nedostatku kvalifikovaných pracovných síl v rôznych odvetviach hovoril dnes premiér Robert Fico počas rokovania s predstavenstvom a odbormi automobilky Volkswagen Slovakia, a. s. Témou rozhovoru bola aj novela Zákonníka práce.

"Produkujeme obrovské množstvo ľudí na gymnáziách, ale títo ľudia vychádzajú zo stredných škôl a prakticky nemajú žiadnu kvalifikáciu," konštatoval predseda vlády na stretnutí s novinármi po rokovaní. To, že je problém nájsť kvalifikovaných ľudí, mu potvrdili aj predstavitelia spoločnosti. Riešenie chce premiér hľadať na stretnutí s predsedami vyšších územných celkov. "Na najbližšom stretnutí s predsedami chceme túto tému otvoriť, chceme pozvať aj zástupcov ministerstva hospodárstva a školstva a predstaviteľov veľkých spoločností, pretože majú konkrétne návrhy, čo robiť," avizoval.
V súvislosti s novelou Zákonníka práce premiér poznamenal, že predstavitelia odborov aj zamestnávateľov "vzniesli pripomienky, ktoré nie sú predmetom širokej diskusie, ako je otázka nadčasových hodín na rizikových pracoviskách, normy spotreby práce a niektoré iné témy". Dodal, že podľa neho sú to veci, na ktorých sa vedia dohodnúť. "Je to len proces dolaďovania návrhu zákona," uzavrel.
Po stretnutí s predsedom predstavenstva VW Andreasom Tostmannom a členom predstavenstva pre personálne záležitosti Jaroslavom Holečkom ocenil Fico tiež príspevok automobilky do celkového exportu SR a silné sociálne programy, ktoré sú podľa jeho slov na veľmi vysokej úrovni.
V rámci návštevy výrobného závodu sa predseda vlády oboznámil aj s výrobnou prevádzkou v montážnej hale H3.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 19:48