StoryEditor

Začala sa privatizácia zvyšných zbrojoviek

29.01.2006, 23:00

Fond národného majetku vyhlásil tender na 99,85 percenta akcií DMD Group Trenčín. Skupina zastrešuje niekoľko spoločností zaoberajúcich sa vývojom a výrobou zbraňových systémov a civilnej strojárskej výroby. Do privatizácie sa tak dostáva zbrojárska výroba v dubnickom ZVS holdingu, vývoj špeciálnej výroby v trenčianskej Konštrukta Defence, ako aj obchodná spoločnosť DMD Trade. Do skupiny DMD Group patrí aj špeciálna výroba z bývalých ZŤS Dubnica a priemyselný park PPP Dubnica.
Záujemcovia sa môžu do tendra prihlásiť do 20. februára. Uchádzačom musí byť spoločnosť z členskej krajiny Severoatlantickej aliancie a musí podnikať v strojárskej výrobe vojenskej techniky. Povedala to hovorkyňa FNM Tatjana Lesajová a dodala, že od konca februára do polovice marca kvalifikovaní záujemcovia vykonajú v DMD Group hĺbkový audit. Záväzné ponuky fond čaká do 15. marca a víťaza verejnej súťaže oznámi 27. marca.
Podľa informácie FNM je DMD Group je schopný rozvíjať projekt strednotonážneho vojenského automobilu STA 4x4 AKTIS a projekt ľahkého obrneného automobilu AMV 4x4.
Fond sa odhodlal skupinu zbrojoviek predať po tom, čo sa mu podarilo urobiť majetkovú reštrukturalizáciu skupiny. Trvala od roku 1999 do polovice minulého roka, keď sa do skupiny vrátil majetok spoločnosti ZŤS Plus, ktorá je od apríla 2003 v konkurze. Na tento účel vláda pred rokom dovolila fondu použiť 160 miliónov, o ktoré sa zvýšilo základné imanie DMD Group.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 23:36