StoryEditor

HNClub: Nebolo by správne, keby Smer nemal kandidáta na prezidenta, vyhlásil Fico a prezradil dve mená

13.12.2017, 12:50
Premiér Robert Fico sa na diskusnom fóre Hospodárskych novín nevyhol ani sociálnym opatreniam vlády.

Premiér Robert Fico dnes na exkluzívnom HNClube Hospodárskych novín vyhlásil, že by nebolo správne ak by Smer nepostavil prezidentského kandidáta.

"Viem si predstaviť Mira Lajčáka či Maroša Šefčoviča."

Podľa premiéra verejnosť nepotrebuje za prezidenta človeka, ktorý ju polarizuje.

"Ja polarizujem krajinu, som predseda vlády. Obrovskú šancu bude mať nestranícky kandidát v prezidentských voľbách. Len ten kandidát, kým začne kandidovať, by si mal upratať veci, aby sa nestalo, že počas mandátu bude výrazne spochybňovaný," hovorí Fico.

Premiér ale zopakoval, že kandidovať na prezidenta už nebude. "Bolo veľkou politickou chybou kandidovať z pozície premiéra na prezidenta," hovorí premiér.

"Mňa nezaujímajú ako osobu prezidentské voľby. Pre mňa je to téma, ktorá nemá pre mňa žiadnu politickú hodnotu a nebudem to komentovať," skonštatoval Fico.

HNClub s Robertom Ficom 15:45 Video výstupy z HNClubu s premiérom Robertom Ficom nájdete vo večerných hodinách na HNonline. 15:44 HNClub sa skončil. Ďakujeme vám za pozornosť. 15:43 Fico na záver hovorí, že sa dostal zo zdravotných problémov a to, či bude po roku 2020 pokračovať ako premiér nie je otázka chcenia, alebo nechcenia. 15:22 Stredné školy by sa mali vrátiť do rúk štátu, tvrdí Fico Bola veľká chyba pustiť stredné školy do kompetencie územných celkov. Mali by sa vrátiť do rúk štátu. Štát by mal mať tu moc, a nebáť sa povedať, aby tu nebol štúdijný odbor animátor voľného času či ako sa to volá?" hovorí Fico. 15:18 Už nehovoríme o Číne tak, ako sme hovorili pred 10 rokmi. Dnes už je Čína rešpektovaný partner, hovorí Fico.  15:16 "Cesta je nielen z Číny do Európy, ale aj z Európy do Číny. Tak či tak ten tovar sa sem valí. Ak sa sem tovar valí, tak neurobme chybu a urobne všetko preto, aby sa valil aj cez Slovensko," tvrdí Fico. 15:12 "My sme z hľadiska dopadu na HDP najpriemyselnejšia krajina v Európskej únii," reaguje Fico na otázky podnikateľov. 15:00 Fico hovorí o dohode v koalícii "Niekedy sa stane, že vlády, ktoré tvoria koalíciu, chcú byť na niečom odprezentované. Preto sme sa dohodli, že SNS si odprezentuje 13. a 14. platy, Most-Híd zmeny pre dôchodcov a my si odprezentujeme príplatky za prácu v noci a cez víkend," hovorí Fico. 14:54 Fico: Viem si predstaviť Mira Lajčáka či Maroša Šefčoviča Fico tvrdí, že by bolo asi nesprávne, keby Smer nepostavil svojho kandidáta. "Viem si predstaviť Mira Lajčáka či Maroša Šefčoviča." 14:53 Fico hovorí o nestraníckom kandidátovi "Ja polarizujem krajinu, som predseda vlády. Obrovskú šancu bude mať nestranícky kandidát v prezidentských voľbách. Len ten kandidát, kým začne kandidovať, by si mal upratať veci, aby sa nestalo, že počas mandátu bude výrazne spochybňovaný," hovorí Fico.
14:52 Verejnosť nepotrebuje za prezidenta človeka, ktorý ju polarizuje. 14:50 Inteligencia dreveného koníka Ešte tú inteligenciu dreveného koníka mám. Ja viem kam ma tlačíte, ale nedotlačíte ma tam, reaguje Fico na otázku šéfredaktorky, či nechce mať s prezidentom dobré vzťahy. 14:50 44 percent pre Smer bol exces

14:49 Fico: Mňa nezaujímajú ako osobu prezidentské voľby Mňa nezaujímajú ako osobu prezidentské voľby. Pre mňa je to téma, ktorá nemá pre mňa žiadnu politickú hodnotu a nebudem to komentovať. 14:48 Fico zopakoval, že bolo veľkou politickou chybou kandidovať z pozície premiéra na prezidenta. 14:47 Slovensko je do budúcnosti odsúdené na regionálny rozvoj, tvrdí Fico. 14:43 "Keď som bol na tej slávnej nočnej, tak tam robili ľudia z ôsmich krajín. V rámci EÚ je to jedno, máte voľný pohyb, každý má právo si nájsť prácu," hovorí premiér. 14:40 Fico hovorí o príklade z Peugeotu Fico tvrdí, že na žiadosť Peugeotu oslovili 40-tisíc nezamestnaných. "Ponúkali sme im tzv štvrtú zmenu – 12 hodín v sobotu a 12 hodín v nedeľu. Prejavilo záujem 100 ľudí a z toho reálne robí 19. Musíme sa baviť s podnikateľmi o motiváciách ako udržať pracovnú silu," povedal premiér.
14:37 Premiér tvrdí, že sa nebráni ľuďom zo zahraničia. 14:37 Fico si chce sadnúť s podnikateľmi a baviť sa s nimi o profesiách, ktoré najviac chýbajú. 14:36 Chceme začať otvárať tému nájomných podnikových bytov možno aj vo forme nenávratných príspevkov. 14:32 Čo sa kde ukradlo, prosím vás? Čo sa kde ukradlo, prosím vás? Dokonca aj Hrad sme ževraj ukradli a dnes sa všetci fotia, aj tí najväčší opozičníci, tvrdí Fico na útoky o tom, že jeho vláda kradne. 14:31 "Nemôžeme stále hovoriť, že znižujme dane a odvody a druhým dychom hovoriť dajme peniaze do školstva," argumentuje premiér. 14:30 "Nie som za bohapusté rozdávanie peňazí" "Nie som za bohapusté rozdávanie peňazí, ale nemôžeme si zakladať na nízkych mzdách. Nemôžeme si vytvoriť konkurencieschopnosť na tom, že sú tu nízke platy," hovorí Fico.  14:29 Fico spomína vlaky zadarmo Padla táto krajina, keď sme dali milión ľuďom vlaky zadarmo? Padla táto krajina, keď sme dali pre deti peniaze na lyžiarske výcviky? 14:27 Táto krajina sa nemôže rozpadnúť, keď za 530 eur robí človek 11 nočných. Ja sa tu nehrám na frajera, mňa boleli nohy štyri dni po tej nočnej. 14:26 Ciele na rok 2018 Fico hovorí o cieľoch na rok 2018. "Je to nepochybne rast miezd. Bude nás to stáť neuveriteľné peniaze. Len minimálna mzda preskočila niekoľko platových tried. Len vyrovnanie s tabuľkami nás bude stáť 300 miliónov eur z rozpočtu," hovorí Fico. 14:25 Lieková agentúra bola komédia a podvod Lieková agentúra bola komédia, bol to podvod na malé krajiny, vyhlásil Fico. Podľa neho sa veľké krajiny dohodli na tom, ako to bude. 14:23 Vyrovnaný rozpočet Ako to zmení kvalitu vášho života, ak bude vyrovnaný rozpočet? pýta sa Fico. "Nerobme z vyrovnaného rozpočtu nejakú posvätnú kravu. 14:22 Ambície, ktoré sa musia naplniť Politické strany majú svoje ciele a ambície, ktoré musíme naplniť, tvrdí Fico. Spomína výdavky spojené s 13. a 14. platom. 14:21 Fico tvrdí, že rozpočet pre neho nikdy nebol politickým nástrojom. 14:20 Fico hovorí o rozpočte Dôležité je, že rozpočet má parametre, ktoré nás zaraďujú do skupiny krajín, ktoré sú najzodpovednejšie, začína Fico s témou schváleného rozpočtu. 14:18 HNClub s premiérom sa začína Premiér Robert Fico dorazil na HNClub, diskusiu moderuje šéfredaktorka Hospodárskych novín Marcela Šimková. 14:09 Čakanie na Fica Premiér Robert Fico stále nedorazil. Pred chvíľou sa skončilo rokovanie vlády.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 02:08