StoryEditor

Wüstenrot zvýši ceny o 15 percent

28.10.2005, 00:00
Motoristi, ktorí s Wüstenrot poisťovňou uzatvoria povinné zmluvné poistenie aj na rok 2006, dostanú v priemere o 15 percent vyššie sadzby. Poisťovňa aj naďalej zostáva pri kategorizácii vozidiel podľa ich výkonu a s vyššou zľavou môžu počítať aj ženy.

Motoristi, ktorí s Wüstenrot poisťovňou uzatvoria povinné zmluvné poistenie aj na rok 2006, dostanú v priemere o 15 percent vyššie sadzby.
Poisťovňa aj naďalej zostáva pri kategorizácii vozidiel podľa ich výkonu a s vyššou zľavou môžu počítať aj ženy.
Novinkou je kategorizácia klientov podľa ich veku. Drahšiu poistku zaplatia vodiči, ktorí majú menej ako 24 rokov. "Napríklad mladí muži majú o polovicu vyššiu škodovosť ako klienti nad 24 rokov," vysvetlil zmenu generálny riaditeľ Wüstenrot poisťovne Siegfried Fatzi. Klientom, ktorí si uzatvoria poistku cez telefón alebo internet, ponúka poisťovňa zľavu tisíc korún. Ak chce niekto získať ešte tohtoročné sadzby (ale aj s pôvodným nižším poistným krytím), musí uzatvoriť poistnú zmluvu s účinnosťou ešte v tomto roku.
Wüstenrot poisťovňa zvýšila limity poistného krytia na 20 miliónov korún pri škode na veci a aj na zdraví. Doteraz to bolo päť a 19 miliónov korún. Pôvodne s touto zmenou počítala až od roku 2007. "Reagovali sme však na konkurenciu," priznal Fatzi. Zvýšenie limitov poistného krytia doteraz potvrdila Allianz-Slovenská poisťovňa, Česká poisťovňa-Slovensko a Uniqa poisťovňa.
Wüstenrot poisťovňa dosiahla v polovici tohto roka podľa počtu poistených vozidiel viac ako 3-percentný podiel na trhu. "Naším cieľom bolo poistiť asi 50-tisíc áut v priebehu dvoch rokov, za rok a pol sme však poistili ešte o 15-tisíc vozidiel viac," povedal Fatzi. Do konca budúceho roka chce mať spoločnosť vo svojom poistnom kmeni okolo 100-tisíc áut, čo by jej malo zaručiť asi 6-percentný podiel na trhu.
Celý sadzobník zákonného poistenia na budúci rok zverejnili ako prvé ČSOB Poisťovňa a Uniqa poisťovňa. ČSOB Poisťovňa zostala pri kategorizácii áut podľa výkonu (počet kategórií zvýšila z päť na šesť), rozšírila počet vekových kategórií (z dvoch na tri) a upravila aj rozdelenie cien podľa regiónov. Podstatou zmeny je, že priľahlé dediny majú väčšinou nižšie poistné ako samotné mesto. Uniqa poisťovňa aj v ďalšom roku zostala pri kategorizácii áut podľa objemu motora, veku klienta a jeho bydliska.

Sadzby zákonného poistenia Wüstenrot poisťovne na rok 2006 (v Sk)

01 - Modified: 2003-01-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: O akcie UBP poisťovne prejavilo záujem viacero subjektov
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. máj 2024 08:30