StoryEditor

Anketa HN

05.11.2006, 23:00

Čo si myslíte o zákaze fajčenia v reštauráciách?

Pavol Kaňuch, vedúci reštaurácie Rotunda v Bratislave
Počas obeda sa u nás nefajčí, ale inak áno. Keby sa to zakázalo, ľudia by odišli. Tržby by boli nižšie, lebo fajčiarov je viac ako nefajčiarov.

Radik Norekyjan, majiteľ reštaurácie v obchodnom centre na Zlatých pieskoch v Bratislave
V našej nefajčiarskej reštaurácii máme dobrý obrat. V obchodnom centre je lepšie mať nefajčiarsku, ale v meste asi nie. Ja fajčím, a ak takýto zákaz príde, tak do cudzej nefajčiarskej reštaurácie nepôjdem.

Marián Filo, majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch (okres Prievidza)
Keby sa fajčenie zakázalo, poškodilo by to majiteľov reštaurácií. V Taliansku zaznamenali pokles tržieb.

Branislav Pospiš, prevádzkový riaditeľ hotela Dukla v Bratislave
Ak by sme teraz celkom zakázali fajčiť, časť zákazníkov by od nás odišla. V prípade, že by zákaz platil pre všetkých, reštaurácie by mali rovnaké podmienky. Potom by sa asi stalo to, čo v Írsku. Začalo by do nich chodiť viac nefajčiarov.

Robert Ochaba, Centrum kontroly tabaku Úradu verejného zdravotníctva

Ak vychádzame zo skúsenosti iných krajín, tak zisk reštaurácií by sa zvýšil. Zo začiatku by došlo k poklesu návštevnosti, ale postupne by sa zvyšovala.

Peter Šťastný, predseda občianskeho združenia Stop fajčeniu
Skúsenosti z Írska hovoria, že tržby a návštevnosť v nefajčiarskych reštauráciách stúpli. Začali do nich chodiť aj ľudia, ktorí sa im predtým kvôli dymu vyhýbali. Nielen preto, žeby ho dýchali, ale aj kvôli praniu zasmradeného oblečenia.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. november 2024 14:30