StoryEditor

Jarné a letné výpredaje sa zbližujú

12.06.2007, 00:00
Obchody sotva stihli dopredať tovar v rámci zimných a jarných výpredajových akcií a už zákazníkom ponúkajú ďalšie zľavy. Tentoraz letné.

Termíny štartu letných výpredajov sa u niektorých predajcov posúvajú do čoraz skorších termínov. Vďaka tomu si spotrebitelia môžu kúpiť oblečenie, ale aj športové potreby či záhradný nábytok za nižšie ceny už pred odchodom na dovolenku.
Lacnejšie oblečenie
Už v druhej polovici júna by sa mal rozbehnúť letný výpredaj oblečenia v obchode Marks & Spencer v bratislavskom obchodnom centre Avion. Túto informáciu pre HN potvrdila manažérka značky Renata Fišerová. Na posledný júnový týždeň si naplánovala termín začiatku letných výpredajov vo svojich hypermarketoch a obchodných domoch sieť Tesco Stores. Podľa manažérky vonkajších vzťahov Oľgy Hrnčiarovej letné zľavy prídu do predajní zhruba v rovnakom čase ako vlani. V prvej vlne sa budú týkať textilu, záhradného nábytku, potrieb na grilovanie a hračiek.
Aj záhradný nábytok
O niekoľko dní skôr ako minulý rok, od 27. júna, ponúkne svojim spotrebiteľom letné zľavy v predajniach Hypernova reťazec Ahold Retail Slovakia. Podľa hovorkyne siete Diany Chovancovej Stankovej sa prvá vlna letných zliav bude týkať záhradného nábytku a dosiahne výšku 50 percent. Na masívnejší výpredaj, ktorý sa dotkne celej šírky letného sortimentu, vrátane oblečenia, si budú musieť zákazníci Hypernovy počkať do polovice júla. Zľavy v rámci druhej etapy by mali dosiahnuť minimálne 50, v niektorých prípadoch až 70 percent. Niektoré druhy odevov a textilu bude Hypernova ponúkať v cenových hladinách, to znamená, že časť sortimentu si spotrebitelia budú môcť kúpiť napríklad za 139 korún, iné za 169 korún.
Prispôsobia sa
Predajne Baťa plánujú začať letný výpredaj obuvi 1. júla. Riaditeľ firmy Baťa Radovan Klimáček však potvrdil, že tento termín je len pracovný. Doplnil, že keď sa konkurencia rozhodne prísť s letnými výpredajmi skôr, prispôsobia sa tomuto trendu aj obchody Baťa a začiatok zliav presunú už na júnové dni.
V predajniach Esprit sa ešte momentálne dopredáva oblečenie z jarných kolekcií. Karin Krejčíová, manažérka spoločnosti Marbo Group, ktorá je distribútorom značky potvrdila, že termín začiatku letných výpredajov ešte presne nie je známy, pretože ho stanovuje materská firma. V ďalších piatich obchodoch, do ktorých firma distribuuje oblečenie značiek For You, Blend a Scotch & Soda, by sa výpredaj mal rozbehnúť 1. júla.

Kto štartuje letné výpredaje
Marks & Spencer
Tesco Stores
Ahold Retail Slovakia
Baťa
Esprit
For You
Blend
Scotch & Soda

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 06:01