Slovak Lines
StoryEditor

Autobusy Slovak Lines vyrazili dnes do obcí v Bratislavskom kraji poslednýkrát

14.11.2021, 15:04
Autor:
redred
ovnako sa končí aj cezhraničná komerčná linka spájajúca Bratislavu s rakúskym Hainburgom. Dopravca však pokračuje ďalej.

Nedeľa 14. novembra bude posledným dňom prevádzky služieb regionálnej autobusovej dopravy v Bratislavskom samosprávnom kraji pod hlavičkou Slovak Lines. Rovnako sa končí aj cezhraničná komerčná linka spájajúca Bratislavu s rakúskym Hainburgom. Dopravca však pokračuje ďalej.

​“Ďakujeme za celých 72 rokov, počas ktorých sme mohli voziť obyvateľov Bratislavského samosprávneho kraja do školy, práce či za rodinou a priateľmi. Napriek tomu, že sme vo verejnej súťaži neuspeli, cítime ich podporu a vyjadrujeme im za to úprimnú vďaku,” hovorí šéf spoločnosti Pavol Labant. Dodáva, že ”my v Slovak Lines si ctíme všetky dohody a spravili sme maximum pre to, aby zmenu dopravcu cestujúci nepocítili."

Pri prepúšťaní vodičov a iných zamestnancov, ktorým sme nevedeli garantovať prácu, sme pracovné pomery ukončili dohodou ku dňu zmeny prevádzkovateľa dopravy. Chceli by sme sa aj touto cestou ešte raz poďakovať všetkým našim vodičom a ostatným zamestnancom, s ktorými sme sa museli rozlúčiť.

Aj keď tvorí regionálna autobusová doprava podstatnú časť činnosti Slovak Lines, dopravca bude jazdiť naďalej na komerčných linkách do Viedne či na Schwechat, spúšťať sezónne linky napríklad na Stuhleck či Neziderské jazero a poskytovať služby zmluvnej dopravy pre desiatky firiem v bratislavskom regióne.

Aktuálne Slovak Lines pomohol samosprávam v Malackách a Senci, kde sa dohodol na predĺžení služieb poskytovania mestskej hromadnej dopravy.

Rokovania prebiehajú aj v Pezinku, keďže budúci regionálny dopravca neprejavil o poskytovanie týchto služieb v uvedených mestách záujem.

Aj naďalej sa budeme intenzívne venovať doprave a všetkým cestujúcim na novej Autobusovej stanici Nivy a veríme, že naša povesť zodpovedného a profesionálneho partnera nás bude sprevádzať aj v budúcnosti. Ďakujeme,” uzatvára Labant.

01 - Modified: 2023-03-01 15:13:57 - Feat.: - Title: Zo stanice Nivy zvažujú presmerovať niektoré prímestské autobusy 02 - Modified: 2022-06-28 15:23:52 - Feat.: - Title: So Slovak Lines priamo na letisko Schwechat už aj z Hlavnej stanice 03 - Modified: 2021-12-13 05:30:22 - Feat.: - Title: Slovak Lines potvrdil nepodpísanie dohody s Arrivou. Dopravca odmieta navrhované podmienky 04 - Modified: 2021-12-11 08:45:47 - Feat.: - Title: Dohoda oficiálne padla. Arriva a Slovak Lines spolupracovať nebudú, potvrdil to už aj bratislavský kraj 05 - Modified: 2021-12-10 11:57:36 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Veľká dohoda o rozbehnutí dopravy pri Bratislave stroskotala
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 15:22