StoryEditor

Problém s tlačivami

11.02.2007, 23:00

Priznanie k dani z príjmov treba podať na príslušnom daňovom úrade najneskôr do 31. marca. Teoreticky by sa tak dalo urobiť už od začiatku januára, problém je však s tlačivami daňových priznaní. Pre neustále novelizácie zákona o dani z príjmov sa totiž ustavične menia aj tlačivá.
Tento rok ich daňový úrad zverejnil na internete v polovici januára, na jednotlivých daňových úradoch boli k dispozícii až koncom januára. "Posledný januárový týždeň sa robil rozvoz tlačív po daňových úradoch," potvrdila hovorkyňa Daňového riaditeľstva Adriana Plešková.
Pri ich vypĺňaní priamo na internete sa navyše vyskytol ďalší problém. "Tlačivá na internete síce sú, nedajú sa však vyplniť. Potrebujete na to Adobe Acrobat vo verzii 7, ktorú nie každý má," vysvetľuje Plešková. V zásade teda možno tieto tlačivá len vytlačiť, vypísať ručne a poslať poštou alebo osobne ich podať na daňovom úrade. "Predpokladáme, že problém bude odstránený v druhej polovici februára," dodáva Plešková.
Napriek problémom s tlačivami si daňové priznania na úrady cestu našli. "Koncom januára sme evidovali približne tisíc daňových priznaní z očakávaných 800-tisíc. Teraz ich evidujeme zhruba 3 500," uzatvára Plešková.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 00:36