StoryEditor

Operátori začnú zlacňovať roaming

20.02.2006, 23:00
Telefonovanie z mobilu v zahraniční zrejme čoskoro zlacnie. Naznačujú to správy dvoch spriaznených mobilných operátorov skupiny Deutsche Telekom.

Telefonovanie z mobilu v zahraniční zrejme čoskoro zlacnie. Naznačujú to správy dvoch spriaznených mobilných operátorov skupiny Deutsche Telekom. Výkonný riaditeľ nemeckého mobilného operátora T-Mobile Rene Obermann vyhlásil, že k zlacneniu roamingu pre nemeckých zákazníkov dôjde už na jar. Slovenský T-Mobile vzápätí oznámil, že "ceny roamingových sa budú znižovať" aj pre slovenských klientov.
Podľa Juraja Drobu zo slovenského T-Mobilu spoločnosť pokročila v rokovaniach so zahraničnými mobilnými operátormi. Výsledkom rokovaní bude zníženie medzinárodných prepojovacích poplatkov u viacerých európskych operátorov súčasne. Jednotka na slovenskom trhu, spoločnosť Orange Slovakia sa zatiaľ k znižovaniu cien roamingu nevyjadruje.
Roaming je dnes v Európe podľa eurokomisárky pre informačnú spoločnosť a médiá Viviane Redingovej pridrahý. Ak sa mobilní operátori na znížení prepojovacích poplatkov sami nedohodnú, Redingová im hrozí vypracovaním regulačných predpisov, o ktorých by Európsky parlament mohol rokovať ešte pred letnými prázdninami.
Ak je dnes zákazník Orange Slovensko napríklad v Maďarsku a je prihlásený v miestnej sieti Vodafone, za minútový hovor na Slovensko zaplatí vyše 28 korún. Ak by bol však zákazníkom priamo Vodafonu v Maďarsku, hovor by ho vyšiel o polovicu lacnejšie.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
11. máj 2024 04:15