StoryEditor

Katastrofy sa budú riešiť spoločne

24.05.2006, 00:00
Slovensko navrhne aby v rámci Európskej únie vznikol nový krízový manažment, ktorý by koordinoval pomoc pre katastrofami a kalamitami postihnuté členské štáty. Návrh padne na 33. zasadnutí Európskej lesníckej komisie Organizácie OSN pre výživu a poľnohospodárstvo FAO.

Slovensko navrhne, aby v rámci Európskej únie vznikol nový krízový manažment, ktorý by koordinoval pomoc pre katastrofami a kalamitami postihnuté členské štáty. Návrh padne na 33. zasadnutí Európskej lesníckej komisie Organizácie OSN pre výživu a poľnohospodárstvo FAO, ktoré sa včera začalo v Sielnici pri Banskej Bystrici. Podľa riaditeľa sekcie lesných produktov a ekonomiky FAO Wulfa Killmanna sa slovenská iniciatíva stretne s pozitívnym ohlasom.
Ako uviedol generálny riaditeľ Národného lesníckeho centra vo Zvolene Július Novotný, Európa po prvýkrát začne pripravovať aj lesnícky akčný plán. Ten by mal zladiť lesnícke prístupy jednotlivých štátov, pričom národné programy si vytvorí každá krajina sama. O jednotnej lesníckej legislatíve zatiaľ EÚ neuvažuje. Ďalšími témami konferencie sú energetické využitie dreva a vplyv Kjótskeho protokolu na európske lesy.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 01:39