StoryEditor

KIA trvá na svojich podmienkach

01.03.2006, 23:00

Minister hospodárstva Jirko Malchárek ďalej rokuje s predstaviteľmi KIA/Motors o investičných stimuloch. "Pracovné stretnutia s dodávateľmi KIA po rozhodnutí vlády neposkytnúť týmto spoločnostiam investičné stimuly nie sú príjemné. Ale sú dostatočne vecné na to, aby sme splnili presne identifikované záväzky," povedal včera Malchárek.
O neposkytnutí investičných stimulov pre zahraničných subdodávateľov spoločnosti KIA/Motors rozhodla vláda začiatkom februára. Malchárek rozhodnutie odôvodnil tým, že subdodávatelia majú záujem investovať v zóne, v ktorej sa podľa schválených pravidiel štátna pomoc poskytnúť nedá. Rezort hospodárstva pripravuje podrobnú správu o celej situácii a na budúci týždeň ju predloží na rokovanie vládneho kabinetu.
Deviati subdodávatelia pre automobilku KIA chcú na Slovensku investovať vyše päť miliárd korún a plánujú vytvoriť takmer dvetisíc pracovných miest. V rámci štátnej pomoci žiadajú 663,6 milióna korún. "Očakávame, že vláda zmení svoje stanovisko a dodrží záväzky, ktoré vyplývajú z investičnej zmluvy s KIA/Motors a boli potvrdené ministerstvom hospodárstva," uvádza manažér pre komunikáciu spoločnosti KIA/Motors Slovakia Dušan Dvořák. Spoločnosť je presvedčená, že jej subdodávatelia majú na stimuly nárok. "Počkáme si na oficiálne stanovisko, ktoré padne na budúci týždeň. Až potom zverejníme ďalšie kroky," uzatvára Dvořák.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 23:32