StoryEditor

Na Slovensko sa dostali jedovaté výživové doplnky. Nebezpečná látka zvyšuje riziko potratu aj vzniku rakoviny

22.11.2021, 23:00
Etylénoxid nesmú európski producenti využívať v potravinárstve ani agrosektore. Niektorí však konajú ilegálne.

Začiatkom minulého roka stiahli českí kontrolóri z predaja slovenský mak. Obsah ópiových alkaloidov v zrniečkach totiž dvojnásobne prekročil povolené množstvo. Konzumenti tak mohli byť ohrození znížením prahu bolestivosti či vznikom závislosti. Nedávno sa zas na pulty slovenského obchodu dostalo kakao s nadlimitom karcinogénneho kadmia. Kov spôsobuje hnačky, rednutie kostí či málokrvnosť. V oboch prípadoch sa v jedle našli látky, ktoré síce sú pre zdravie...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
25. máj 2022 05:17