StoryEditor

Anketa HN

05.03.2007, 23:00
Autor:
jadjad

1. Koľko investujete do bezpečnostných opatrení?
2. Považujete vloženú sumu do obnovy za dostatočnú?
3. Máte skúsenosti s nejakou haváriou v podniku?

Letové prevádzkové služby, Miloslav Danihelik

1. Presne sa to nedá povedať. Naše systémy obnovujeme v určitých intervaloch a keďže ide o najnovšiu techniku, prostriedky na ozdravu sú veľmi veľké. Do obrazových systémov investujeme každých päť rokov, radarové ako zdroje signálu majú životnosť väčšiu.
2. Určite.
3. Haváriami by som to nenazval. Dochádza k drobným výpadkom, ale naše systémy sú zálohované aj trojnásobne. Ak jeden vypadne, naskočí náhrada.

Rudné bane, Jozef Širila, poverený výkonom funkcie riaditeľa

1. Naše sumy sú neporovnateľné s veľkými podnikmi. Rudné bane majú 57 zamestnancov, z toho 9 baníkov. Tí robia sezónne a sú atypickí v tom, že likvidujú klasické banské diela. Väčšinou pracujú na otvorenom priestranstve a bezpečnosti sa kladie maximálna pozornosť. Svedčí o tom aj fakt, že žiaden vážny úraz sme nezaznamenali.
2. Je dostatočná, ale opatrnosti nikdy nie je dosť.
3. Za posledných päť rokov sme mali len ľahké úrazy. Pred rokom 1990 došlo aj k smrteľným, vtedy však bane mali 3 500 zamestnancov, z toho 1 000 fárajúcich.

Lesy, š. p., Peter Gogola, hovorca

1. Priame náklady na BOZP (OOPP, zdravotná starostlivosť a pod.) v roku 2006 boli vyššie ako v predchádzajúcom roku a dosiahli 19,22 milióna korún. Je potrebné konštatovať, že s bezpečnosťou práce súvisí aj zlepšovanie pracovných podmienok najmä opravami a úpravami pracovísk, zavádzaním nových technológií -- v tejto oblasti boli investície omnoho vyššie, rádovo v desiatkach miliónov.
2. Všetky opatrenia a investície pokladáme za dostatočné.
3. -- neodpovedal

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 13:04