StoryEditor

Prefert bude skupovať akcie Agrochemického podniku

22.01.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosti Prefert Bratislava, ktorá je súčasťou českej skupiny Agrofert Holding, vznikla povinnosť vyhlásiť povinnú ponuku na prevzatie všetkých akcií Agrochemického podniku Trenčín. Ako vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou Prefert, firma nadobudla k 16. novembru minulého roka 4 354 zaknihovaných akcií Agrochemického podniku v nominálnej hodnote 43,5 milióna korún, čo predstavuje 79,83-percentný podiel na jeho základnom imaní.
Firma Prefert vznikla v roku 1995 a zaoberá sa obchodom s priemyselnými hnojivami, surovinami na ich výrobu, obchodom s poľnohospodárskymi produktmi a prípravkami na ochranu rastlín. Firma je výhradným predajcom priemyselných hnojív spoločnosti Duslo Šaľa na slovenskom trhu a zároveň dodávateľom surovín pre výrobu priemyselných hnojív.
Agrochemický podnik Trenčín vznikol v roku 1992. Jeho základné imanie je 54,5 milióna korún. Firma sa zaoberá likvidáciou škodlivých živočíchov, rastlín, mikroorganizmov a predajom priemyselných hnojív a iných výrobkov určených pre poľnohospodársku výrobu. V predmete činnosti má tiež poľnohospodársku rastlinnú a živočíšnu výrobu, ako aj nákup a predaj poľnohospodárskych produktov a živých zvierat.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 17:23