StoryEditor

O stavbu financovanú bankou sa nebojte

28.09.2006, 00:00
Kúpa nového bytu má mnohé výhody. A to najmä v prípade, ak je financovaná bankou, od ktorej si klient berie úver. Nemalo by sa totiž stať, že staviteľ skrachuje, polorozostavaný panelák nedokončí a vlastník budúceho bytu príde o peniaze aj o strechu nad hlavou.

Kúpa nového bytu má mnohé výhody. A to najmä v prípade, ak je financovaná bankou, od ktorej si klient berie úver. Nemalo by sa totiž stať, že staviteľ skrachuje, polorozostavanú budovu nedokončí a vlastník budúceho bytu príde o peniaze aj o strechu nad hlavou.
"Spolu s vlastnými zdrojmi developera, úvermi a už prijatými predplatbami sú plne pokryté náklady na ukončenie výstavby. Projektové náklady, samozrejme, obsahujú aj rezervy pre prípadné neočakávané situácie," konštatuje hovorkyňa HVB Banky Andrea Kollárová. Aj podľa hovorkyne Istrobanky Miroslavy Remenárovej môžu byť klienti pokojní. "Pri výbere developerov precízne analyzujeme možnosti rizika."
Potvrdzuje to aj hovorca Tatra banky Roman Začka: "Pri financovaní projektov dôkladne zvažujeme spoľahlivosť partnera a reálnosť projektu, pretože je v našom záujme, aby financované projekty boli úspešne dokončené."
Podľa riaditeľky marketingu Ľudovej banky Jany Lukáčovej je preto zárukou, že klient nepríde ani o peniaze, ani o byt, už samotný fakt, že stavbu financuje banka. "Napríklad kontrolujeme jednotlivé objemy peňazí do výstavby," vysvetľuje Lukáčová. Zatiaľ žiadna banka nemala problém s nedokončením stavby.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 08:52