StoryEditor

Od Raja odrádzajú zlodeji

30.10.2006, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Slovenský raj navštívilo v letnej sezóne podľa oficiálnych štatistík asi 400- tisíc turistov, čo je zhruba o desať percent menej ako vlani. Informoval o tom riaditeľ Správy Národného parku Slovenský raj Dušan Bevilaqua. Zároveň však dodal, že podľa tvrdení tamojších majiteľov penziónov a reštauračných zariadení bola uplynulá sezóna lepšia ako tá predošlá.
Vedenie správy parku za príčinu poklesu návštevnosti označilo najmä obavy turistov o svoju bezpečnosť, ako aj horšie počasie najmä v druhej polovici letných prázdnin, doplnil František Divok zo Správy národného parku.
"Najmä v niektorých kempingoch sa, bohužiaľ, často stáva, že sa turisti stanú obeťami zlodejov. Pomerne časté boli prípady, že im vykradli auto alebo chatu, kde mali uložené veci," dodal vedúci terénnej strážnej služby Aladár Holmok.
Z dotazníkového prieskumu Správy národného parku, do ktorého sa počas leta zapojilo 220 respondentov z ôsmich krajín, napriek tomu vyplynulo, že až 88 percent opýtaných by sa chcelo vrátiť a len 2,3 percenta oslovených odpovedalo, že región už nikdy nenavštívia.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
10. máj 2024 19:35