StoryEditor

Smer pohrozil, že zruší predaj letísk

04.01.2006, 23:00
Opozičná strana Smer - Sociálna demokracia je proti predaju bratislavského letiska M. R. Štefánika konzorciu TwoOne, ktoré odporučila vláde privatizačná komisia. Jeho členmi sú finančná skupina Penta, prevádzkovateľ viedenského letiska Flughafen Wien a Raiffeisen Zentralbank.

Opozičná strana Smer-Sociálna demokracia je proti predaju bratislavského Letiska M. R. Štefánika konzorciu TwoOne, ktoré odporučila vláde privatizačná komisia. Jeho členmi sú finančná skupina Penta, prevádzkovateľ viedenského letiska Flughafen Wien a Raiffeisen Zentralbank.
Ako povedal predseda strany Robert Fico, pokiaľ bude Smer-SD rozhodujúcim hráčom v novej vláde, "okamžite a nekompromisne zruší celú privatizáciu, ak sa predá bratislavské letisko za podmienok, ktoré vyplávali na verejnosť". Ficovi sa nepáči predovšetkým to, že bratislavské letisko chce kúpiť jeho najväčší konkurent, čím by sa z neho stal druhoradý letecký prístav. Navyše by bolo vo vlastníctve mesta Viedeň a spolkovej krajiny Dolné Rakúsko. Tieňový minister dopravy Smeru Ľubomír Vážny dodal, že vôbec nie sú proti privatizácii, iba chcú nájsť zmysel a efektivitu predaja letiska, ako aj jeho pozitívny dosah na občana.
Rezortu dopravy sa vyhlásenia opozičnej strany vôbec nepozdávajú. "Minister Pavol Prokopovič vymenoval do privatizačnej komisie pána Kondróta zo strany Smer-SD. Ten sa však svoje účasti vzdal, pričom mohol dohliadať na celý proces," povedal hovorca ministerstva dopravy Tomáš Šarluška. Ako dodal, doteraz nikto z uchádzačov o letiská nepodal žiadnu námietku proti výberu investora.
Konzorcium TwoOne odmietlo na vyhlásenia Smeru-SD reagovať. "Nebudeme komentovať žiadne výroky," odkázala Eva Güttlerová zo spoločnosti Arthur Media, ktorá zastupuje TwoOne na Slovensku. Ani zástupcovia druhého konzorcia v poradí pri privatizácii, ktorého členom je ďalšia slovenská finančná skupina J & T, sa nechcelo k celej záležitosti vyjadriť. "Sú to politické veci. Ide o boj medzi koalíciou a opozíciou, do ktorého sa nechceme miešať," uzavrel hovorca J & T Maroš Sýkora.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 05:15