StoryEditor

Je to pomýlené

24.08.2006, 00:00
Autor:
redred

Peter: Mám plat 57-tisíc, manželku na materskej a 3 deti. Ak si niekto myslí, že som milionár a mám platiť väčšie dane, tak je magor. Zavedenie takéhoto zdaňovania bez pohľadu na rodinu je pomýlené.

Karol: Makám ako kôň 13 hodín denne a 6 dní v týždni, dostávam 60-tisic korún brutto. V čase, keď prichádzam domov, je už môj sused, volič Smeru, dávno ožratý, deti a ženu má zmlátené. Ďakujem Vám, pán premiér, že ma trestáte za túto vinu (beriete mi splátku jedného účtu mesačne) a že budem musieť dieťa ešte odložiť. Ďakujem, pán premiér, že ste *****. Ďakujem aj za to, že toto všetko robíte pre ***** tú miliardu korún, ktorá aj tak nikoho nespasí.

Vemeno: Nerozumiem, čo to drístate, o akých šikovných a vzdelaných a neviem ešte akých, čo na to doplatia. Keď je niekto podnikateľ, neznamená to, že je šikovný alebo múdry, keď je niekto vzdelaný, môže byť úplný blb, percentuálne to vychádza na väčšinu -- takže neviem, prečo sa spájajú pojmy ako šikovnosť s týmito skupinami ľudí.

Rypko: Treba robiť dojem, že plníme predvolebné sľuby. Ale na druhej strane sa to nesmie dotknúť našich mecenášov. Takže sme vymysleli, ako to zaplatia nie milionári....

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. jún 2024 08:02