StoryEditor

Súd prerušil konkurz v závode LG.Phillips Displays

22.02.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Okresný súd v Žiline prerušil konkurz na majetok spoločnosti LG.Phillips Displays Slovakia v Námestove, ktorá vyrábala vychyľovacie cievky a elektrónové delá pre katódové (CRT) obrazovky. "Preverujeme možné riešenia ohľadom reštrukturalizačného konania, minulý týždeň sme pritom čiastočne obnovili výrobu pre dodávky k zákazníkom v Hraniciach na Morave a v Indii," uviedlo vedenie spoločnosti. Zároveň potvrdilo, že ešte stále nemá konečné rozhodnutie o riešení situácie. Okresný súd v Žiline vyhlásil konkurz na majetok námestovskej spoločnosti 8. februára 2006. Návrh na konkurz podala samotná spoločnosť.
Počas minulého a predminulého týždňa vyexpedovala firma LG.Phillips Displays Slovakia svoje výrobky do českej sesterskej firmy LG.Philips Displays Czech Republic, ktorá je kľúčovým odberateľom slovenského závodu. Riešenie kritickej situácie v spoločnosti závisí podľa primátora Námestova Jána Kaderu od požiadaviek českej sesterskej firmy.
České ministerstvo priemyslu a obchodu rokovalo so spoločnosťou LG.Philips Displays Czech Republic aj za účasti spoločnosti CzechInvest o poskytnutí finančnej pomoci firme. Ministerstvo požadovalo pred poskytnutím finančnej pomoci spoločnosti, aby preukázala svoju schopnosť prosperovať a zabezpečila si zákazky na jeden až dva roky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 08:06