StoryEditor

Anketa HN

07.06.2007, 00:00

Podporí vaša strana návrh opozície na zníženie rovnej dane z 19 na 17 percent? Podporíte návrh na presmerovanie celého výberu dane z príjmu fyzických osôb do rozpočtov miest a VÚC na úkor štátneho rozpočtu?

Milan Urbáni
podpredseda poslaneckého klubu HZDS
Znižovanie daní teraz neprichádza do úvahy. Máme síce vo volebnom programe znižovanie daní v dlhodobom horizonte. Ale len vtedy, keď to ekonomika dovolí. Momentálne to nedovoľuje, pretože musíme prijať euro, a preto plniť maastrichtské kritériá. Keď sa po roku 2009 bude ekonomika vyvíjať tak ako doteraz, bude na to možno priestor. Tento návrh opozície však nepodporíme.

Rafael Rafaj
predseda poslaneckého klubu SNS
Otázka znižovania daní už bola témou Koaličnej rady. Záver bol jednoznačný. Táto téma nie je aktuálna. Malo byť zachované určité prerozdeľovanie medzi štátom, obcami a VÚC. Obce aj tak často po štáte niečo chcú. Napríklad v prípade povodní alebo iných živelných udalostí. Kde na to má štát brať? Je to podľa mňa ďalší návrh opozície z ríše divov.

Róbert Madej
poslanec strany Smer-SD
Vyjadrili sme sa jasne k znižovaniu daní. Táto otázka je podľa môjho názoru nemenná počas ďalších rokov, keď bude naša strana vo vláde. Takéto návrhy, ktoré spôsobujú napríklad presmerovaním peňazí obciam a VÚC výpadok v štátnom rozpočte, by sa nemali podporovať.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 20:09