StoryEditor

Fico: Naďalej bude pokračovať tlak na ceny pohonných látok

04.06.2007, 15:48
Autor:
TASRTASR

Premiér Robert Fico dnes konštatoval, že aj naďalej bude pokračovať tlak vlády SR v súvislosti s cenami pohonných látok.
"Hovoríme to otvorene a bez zaváhania. Budeme rešpektovať právo na zisk, rešpektujeme tvorbu ceny, ktorá je jasne určovaná, ale nebudeme rešpektovať situáciu, kedy by niektoré energie mali byť najdrahšie v Európskej únii, vzhľadom na ziskovosť monopolov a súčasnú ekonomickú situáciu ľudí," povedal predseda vlády dnes po skončení konferencie Slovensko pred vstupom do eurozóny, ktorá sa konala v Bratislave za účasti predsedu vlády Slovinska Janeza Janšu.
Fico tiež avizoval, že na základe novely tzv. regulačného zákona bude vláda SR využívať kontrolné mechanizmy, ktoré má k dispozícii. "Ide najmä o kontrolu všetkých nákladových položiek, ktoré si spoločnosti dávajú do tvorby ceny produktu a budeme využívať oprávnenie Ministerstva hospodárstva SR atakovať rozhodnutie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví," poznamenal a dodal, že atakom alebo oponentúrou sa bude musieť príslušný orgán primeraným spôsobom vysporiadať.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
30. apríl 2024 17:23