Miroslav KočanTASR/J. Kotian
StoryEditor

Všeobecná zdravotná poisťovňa predstavila novinky mobilnej aplikácie

08.06.2018, 09:52
Autor:
tbatba
Po novom sa budú môcť prihlásiť užívatelia do mobilnej aplikácie VšZP aj bez GRID karty.

Na tlačovej konferencii informoval predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Miroslav Kočan a riaditeľka odboru zdravotného poistenia Všeobecnej zdravotnej posťovni (VšZP) Katarína Gregorová o nových elektronických službách.

Po novom sa budú môcť prihlásiť užívatelia do mobilnej aplikácie VšZP aj bez GRID karty. Pri prvom prihlásení je možná aktivácia účtu už aj v lekárňach a na pobočkách VšZP. Táto možnosť slúži ako alternatíva ku GRID kartám. Generálny riaditeľ Miroslav Kočan hovoril, že ide o "unikátnu službu aktivácie".

Novinky mobilnej aplikácie

Okrem toho budú môcť užívatelia mobilnej aplikácie využiť aj iné novinky, informovala riaditeľka odboru zdravotného poistenia VšZP Katarína Gregorová. Jednou z nich je aj zoznam generík v mobilnej aplikácii, tzn. alternatív k liekom, ktoré sú na recept. Pacientovi bude v praxi poskytnutá informácia v mobilnej aplikácii o alternatívach k lieku, ktoré dostal na predpis. Vďaka tomu môže pacient ušetriť na doplatkoch.

Druhou novinkou mobilnej aplikácie je elektronický recept. Pacient môže okrem klasických papierových receptov využiť aj elektronický recept. Na recept z mobilu potom dostane v lekárni predpísaný liek.   

"Ak lekár predpíše recept a zároveň ho aj podpíše elektronickým podpisom, v lekárni postačuje na výber lieku recept z mobilu. Klient klikne na zobrazený recept v aplikácii, lekáreň nasníma čiarový kód a liek poistencovi vydá," priblížila Katarína Gregorová.

Ďalšou novinkou bude prehľad poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. V mobilnej aplikácii pacient uvidí napríklad zoznam ambulancií a ich otváracie hodiny. 

Rozširovanie mobilnej aplikácie

Od minulého roka môže pacient využívať v aplikácii elektronický preukaz poistenca, ako aj informácie o preventívnej prehliadke. Sú v ňom informácie, na čo všetko má pacient v rámci preventívnej prehliadky nárok a čo má obsahovať.

Do budúcna plánuje VšZP ďalej rozširovať mobilnú aplikáciu o nové služby. Do súčasnosti si aplikáciu stiahlo okolo 40 tisíc užívateľov.  

Nový projekt konzultácie s lekárom

Generálny riaditeľ VšZP Miroslav Kočan predstavil nový projekt. Má ísť o službu konzultácie s lekármi pomocou video konferencie. Služba má zvýšiť dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre pacientov. Lekár by mal reagovať bez toho, aby pacient čakal v čakárni v nemocnici. Pacient tak po novom nebude musieť chodiť pre výmenný lístok, alebo predpis k lekárovi.  

Vyhodnotenie projektu sa očakáva koncom tohto roka, respektíve začiatkom budúceho roka, informoval Kočan.

 

01 - Modified: 2024-04-10 14:56:30 - Feat.: - Title: Novým šéfom štátnej zdravotnej poisťovne sa stal Michal Ďuriš. Vymenovala ho Dolinková 02 - Modified: 2024-01-12 16:08:29 - Feat.: - Title: Voľba vedenia Všeobecnej zdravotnej poisťovne bola neštandartná, upozorňuje ÚDZS 03 - Modified: 2023-12-18 18:33:57 - Feat.: - Title: Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou schválil navrhovaných kandidátov do predsedníctva VšZP 04 - Modified: 2023-12-18 12:40:30 - Feat.: - Title: Liberáli pochybujú o novom vedení VšZP. Nikto o nich nepočul alebo majú na krku predražené zmluvy, tvrdia 05 - Modified: 2023-12-14 20:39:19 - Feat.: - Title: Novým šéfom štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne by mohol byť Michal Ďuriš
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 22:18