StoryEditor

INA Kysuce stavia haly, plánuje rýchlo rásť

22.02.2006, 23:00

Na Kysuciach pribudne tisícpäťsto nových pracovných miest. Expanziu oznámil jeden z najväčších zamestnávateľov v regióne INA Kysuce. Spoločnosť chce stavať nové výrobné haly a zvyšovať výrobu autokomponentov. Riaditeľ podniku Rudolf Pašteky pre HN potvrdil, že "bez vážnejších problémov pokračuje vykupovanie pozemkov". Priemyselná zóna v Kysuckom Novom Meste sa tak rozšíri na dvadsať hektárov, z ktorých väčšinu obsadí práve INA Kysuce.
Prvú etapu rozširovania podnik odštartoval vlani v októbri, keď začal stavať výrobnú halu za 160 miliónov korún. Hala bude hotová v apríli, v nasledujúcich mesiacoch do nej nainštaluje stroje a koncom roka v nej začne vyrábať. INA Kysuce je v súčasnosti s dvomi tisíckami zamestnancov v prvej štyridsiatke najväčších slovenských zamestnávateľov. Po rozšírení výroby a vytvorení avizovaných nových pracovných miest postúpi do prvej dvadsiatky.
Nemecký koncern INA má na Slovensku ďalšie dva výrobné závody. Jedným je INA ložiská v Kysuckom Novom Meste a druhým INA Skalica. Tieto firmy spolu s INA Kysuce dnes zamestnávajú dohromady okolo šesťtisíc ľudí, pričom podnik na Záhorí je s tromi tisíckami pracovníkov v prvej dvadsaťpäťke najväčších slovenských zamestnávateľov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 06:13