Podnikať mimo Bratislavy má podľa Pavla Sirotného (na snímke) svoje výhody, na regionálnom trhu sú stále medzery.ARCHÍV SPICYBROWN
StoryEditor

Službám priniesol zahraničný štandard

14.08.2018, 00:00
Slováci, ktorí skúsili šťastie v zahraničí, no nezostali tam. Cenné skúsenosti zužitkovali doma.

Hneď ako Pavol Sirotný skončil strednú hotelovú školu, odišiel do zahraničia. Prešiel Kanadou, Spojenými štátmi a nakoniec Londýnom, vždy ho to však ťahalo domov. Vrátil sa a v rodnom mestečku založil biznis, ktorý má dnes zákazky po celom Slovensku.


Trenčianske Teplice sú malé mestečko obklopené Karpatmi, ktoré nažíva pokojným kúpeľným životom. Je leto, deväť hodín ráno, no v centre sa už prechádzajú ľudia, deti kupujú zmrzlinu, na terasách starší ľudia popíjajú kávu a kúpeľníci začínajú s procedúrami. Promenáda, ako aj breh rieky Teplička sú lemované historickými budovami, liečivá voda sa totiž preslávila už v 19.

storočí. Na začiatku promenády stojí socialistické obchodné centrum, v ktorom sídli pár obchodov a SpicyBrown. Len čo človek otvorí dvere a vojde, prekvapia ho ostré farby a moderný dizajn, ktorý kontrastuje so zvyškom mestečka. Také je sídlo eventovej agentúry, ktorú vybudoval Pavol Sirotný po svojom návrate zo zahraničia.


Začalo sa to reštauráciou
Pavol je rodák z Teplíc, po tom, ako skončil strednú hotelovú školu, však odišiel do zahraničia. Najprv do Kanady, kde sa polroka učil angličtinu, a potom do Spojených štátov za prácou. Nastúpil ako čašník na výletnú loď, vďaka čomu precestoval celý Karibik. Postupne sa vyprofiloval z asistenta až na čašníka v luxusnej reštaurácii, ktorú mohli výletníci navštevovať.

„Dostal som sa na najzaujímavejšiu pozíciu, veľa ma to naučilo. Tam som mal aj prvé nové skúsenosti s tým, že služby fungujú in...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-19 12:52:06 - Feat.: - Title: Podnikanie je hlavný rozdielový faktor ekonomických systémov pred a po roku 1989 02 - Modified: 2024-11-10 08:56:21 - Feat.: - Title: Domácnosti štát pred najhorším ochránil. No lacný raj energií má na Slovensku aj tak obete 03 - Modified: 2024-10-25 02:49:30 - Feat.: - Title: Hviezdny šéfkuchár pre HN: Slovenská gastronómia rýchlo napreduje, kvalitu na michelinskú hviezdu má už teraz 04 - Modified: 2024-10-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Manželia Gogolovci z Takoy: Chceme ukázať, že má zmysel vrátiť sa domov. Čo je ich konkurenčná výhoda? 05 - Modified: 2024-10-01 16:25:00 - Feat.: - Title: Seriál HN Chcem byť exportér: Prečo sa verejná inštitúcia musí pozastavovať nad svojou reputáciou a brandingom
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
21. november 2024 23:45