plytvanie potravinamiReuters
Plytvanie potravinami chce štát obmedziť v spolupráci s obchodnými reťazcami.
Priemerný Slovák vyhodí priemerne 111 kilogramov jedla ročne. Najčastejšie vyhadzujeme chlieb, pečivo či varené jedlo. „Reštaurácie a supermarkety budú povinné potraviny ďalej využiť, napríklad darovať charite bezchybné potraviny,“ uvádza sa v dokumente, ktorý je súčasťou stratégie Zelenšie Slovensko. Obmedzenie produkcie potravinového odpadu z dielne ministerstva životného prostredia nedávno prešlo medzirezortným pripomienkovým konaním.
Jedlo pre charitu
Produkcia potravinového odpadu v niektorých krajinách je na minimálnej úrovni. Francúzsko je prvou krajinou, ktorá zaviedla do praxe zákon...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-18 12:38:49 - Feat.: - Title: Úniu miest Slovenska znepokojuje zavádzanie mechanicko-biologickej úpravy odpadov. Kvôli chaosu vyzýva vládu
02 - Modified: 2024-11-02 14:33:36 - Feat.: - Title: Slovensku sa darí znižovať množstvo zmesového odpadu v čiernych nádobách, separovaného je však viac
03 - Modified: 2024-10-28 12:14:14 - Feat.: - Title: Budeme musieť posielať odpad do vesmíru, keď sa nám na Zemi minie miesto? Vedci majú jednoznačnú odpoveď
04 - Modified: 2024-10-24 15:19:45 - Feat.: - Title: Viete, aký chlieb kupujete? Čerstvý a dopekaný chlieb na oko nerozoznáte
05 - Modified: 2024-10-09 07:55:59 - Feat.: - Title: EKO KVÍZ Potrpíte si na separovanie a ekológia vám nie je cudzia? Otestujte sa, ako ste na tom