plytvanie potravinamiReuters
Plytvanie potravinami chce štát obmedziť v spolupráci s obchodnými reťazcami.
Priemerný Slovák vyhodí priemerne 111 kilogramov jedla ročne. Najčastejšie vyhadzujeme chlieb, pečivo či varené jedlo. „Reštaurácie a supermarkety budú povinné potraviny ďalej využiť, napríklad darovať charite bezchybné potraviny,“ uvádza sa v dokumente, ktorý je súčasťou stratégie Zelenšie Slovensko. Obmedzenie produkcie potravinového odpadu z dielne ministerstva životného prostredia nedávno prešlo medzirezortným pripomienkovým konaním.
Jedlo pre charitu
Produkcia potravinového odpadu v niektorých krajinách je na minimálnej úrovni. Francúzsko je prvou krajinou, ktorá zaviedla do praxe zákon...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-03 23:00:00 - Feat.: - Title: 5 tipov ako byť aj počas Vianoc EKO: Vianoce – čas pohody, nie odpadov hromady
02 - Modified: 2025-12-01 12:21:05 - Feat.: - Title: Maroko, aké ti na Instagrame neukážu: pravda o surfovaní, dunách aj chaose na cestách
03 - Modified: 2025-11-13 12:27:28 - Feat.: - Title: Nevylievajte kávu do odtoku, upozorňujú vedci. Čo všetko by ste tam (ne)mali dávať
04 - Modified: 2025-11-06 18:18:39 - Feat.: - Title: Znepokojené matky, znepokojená verejnosť a znepokojivý problém s odpadmi
05 - Modified: 2025-11-03 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovenská inšpekcia životného prostredia potvrdila, že SEWA plní svoje zákonné povinnosti voči všetkým klientom férovo