StoryEditor

Menšie strediská ceny nezvyšujú

21.11.2006, 23:00
Autor:
ČTKČTK
V menších lyžiarskych strediskách zaplatia návštevníci v nasledujúcej sezóne za lyžovačku väčšinou rovnakú sumu ako v minulom roku. Ceny jednodňových lístkov pre dospelých sa pohybujú v rozmedzí od 300 do 450 korún.

V menších lyžiarskych strediskách zaplatia návštevníci v nasledujúcej sezóne za lyžovačku väčšinou rovnakú sumu ako v minulom roku. Ceny jednodňových lístkov pre dospelých sa pohybujú v rozmedzí od 300 do 450 korún, pričom vo veľkých strediskách sú približne o polovicu vyššie. Vyplýva to z ankety agentúry ČTK medzi prevádzkovateľmi vlekov.
Už druhý rok zostáva nezmenený cenník vlekov v stredisku Pezinská Baba. Podľa Petra Reisenauera tu za jeden deň lyžovačky zaplatí dospelý 450 korún. O stovku lacnejšie môžu záujemcovia lyžovať napríklad v horskom stredisku Poľana nad Detvou, ktoré leží v nadmorskej výške Štrbského plesa, alebo v lyžiarskom stredisku v Polomke pri Brezne. Jednodenná lyžovačka v stredisku Ostrý Grúň bude podľa Ľubomíra Urbana stáť takisto 350 korún.
Ceny sa mierne zvýšili napríklad v lyžiarskom stredisku Remata pri Handlovej, kde však podľa jeho riaditeľa Jozefa Miščanu zaviedli jednodňový lístok pre začiatočníkov v cene 90 korún. Ostatní lyžiari zaplatia v hlavnej sezóne 380 korún a od deviateho januára 340 korún. O zvýšení cien lístkov, ktoré by nemalo presiahnuť päť percent z pôvodných 420 korún, uvažujú aj v stredisku Čierny Balog.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 00:29