Richard SulíkTASR
StoryEditor

Pomýlili si sulíkovci odvody? Je to dôkaz o povrchnosti a nekompetentnosti SaS, tvrdí Pellegrini

23.01.2019, 14:05
Autor:
chochoTASRTASR
Predseda vlády podľa SaS prichádza s názorom, že osobitný odvod pre vybrané obchodné reťazce by sa mohol zrušiť.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) je podľa opozičnej strany SaS najslabším porevolučným premiérom a koná v rozpore s verejným záujmom. Dokazuje to podľa nej aj jeho vyhlásenie, že osobitný odvod pre vybrané obchodné reťazce by sa mohol zrušiť. Pellegrini to odmieta a považuje vyhlásenie SaS za absurdné.

Liberáli vyzývajú premiéra

Predseda vlády podľa SaS prichádza s názorom, že osobitný odvod pre vybrané obchodné reťazce by sa mohol zrušiť, len krátko po tom, čo ho vládna koalícia aj napriek kritike schválila.

"Teraz, keď je zákon platný, predseda vlády uznáva, že je zlý. No na to, aby ho koalícia zrušila, by musel ísť do krajnosti a presvedčiť poslancov strany Smer-SD, aby hlasovali spolu s opozíciou, pretože SNS zrušenie osobitného odvodu nepodporí," tvrdia predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

Liberáli preto vyzývajú premiéra, aby "konečne zdvihol hlavu a bojoval za správnu vec".

Hovoril som o inom odvode, reaguje premiér

Pellegrini považuje vyhlásenie SaS za absurdné. Ako tvrdí, nijakým spôsobom sa nevyjadril, že je za zrušenie Národnou radou SR nedávno schváleného odvodu pre obchodné reťazce.

"Na utorkovom (22. 1.) stretnutí so Slovenskou obchodnou a priemyselnou komorou hovoril o osobitnom odvode pre regulované odvetvia. Tieto dva odvody spolu nijako nesúvisia a premiér Pellegrini považuje za zarážajúce, že si Richard Sulík a predstavitelia SaS ani len poriadne neprečítajú, k čomu sa predseda vlády vyjadroval, predtým, ako dajú médiám nejaké vyhlásenie," informoval tlačový odbor Úradu vlády SR.

Podľa predsedu vlády je to dôkaz predstaviteľov SaS o ich "povrchnosti s nekompetentnosti".

Súvisia spolu, bráni sa SaS

SaS v reakcii na Pellegriniho kritiku tvrdí, že oba spomenuté odvody spolu súvisia. Podľa liberálov ide len o to, ktorý z nich je nezmyselnejší.

"Pretože osobitný odvod pre obchodné reťazce sa správa k vybraným subjektom ako k regulovaným monopolom a za to ich nepochopiteľne trestá," stojí v stanovisku.

Liberáli nevidia zmysel v rušení jedného nezmyselného odvodu, kým druhý rovnako nezmyselný zostáva ponechaný.

01 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 04 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 11:07