StoryEditorMäsiari nevedia detaily o Matečnej kontrolách
Audit európskych inšpektorov na poľských bitúnkoch odhalil závažné nedostatky. Naša veterina preto informovala o špeciálnych kontrolách dovozu poľského hovädzieho.
Podnikateľ – teda výrobca, spracovateľ či reťazec – si objedná hovädzie mäso z Poľska. Najneskôr 24 hodín pred jeho prijatím musí príslušnú regionálnu veterinárnu a potravinovú správu informovať o tom, že očakáva takúto zásielku. Následne k nemu prídu pracovníci veteriny a začnú vykonávať kontrolu. Keď je všetko v poriadku, mäso uvoľnia na ďalší predaj. Keď sa im niečo nepozdáva, mäso pozastavia a začnú s ďalším vyšetrovaním. „Inšpektori z neho odoberú vzorky a príjemca bude musieť počkať na výsledky testov,“ vysvetľuje Jozef Bíreš, riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-24 15:19:45 - Feat.: - Title: Viete, aký chlieb kupujete? Čerstvý a dopekaný chlieb na oko nerozoznáte
02 - Modified: 2024-09-29 08:41:15 - Feat.: - Title: Priemerná mzda v slovenskom potravinárstve stúpla na 1441 eur, stúpla o viac než sto eur
03 - Modified: 2024-09-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské potraviny majú úspech aj vo svete, ktoré tam bodujú?
04 - Modified: 2024-05-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Kto vyhrá v Čerstvých hlavičkách? Nezabudnite hlasovať
05 - Modified: 2024-05-01 14:09:00 - Feat.: - Title: Priemerná mesačná mzda v potravinárstve vzrástla. Vlani stúpla na 1 372 eur