StoryEditorMäsiari nevedia detaily o Matečnej kontrolách
Audit európskych inšpektorov na poľských bitúnkoch odhalil závažné nedostatky. Naša veterina preto informovala o špeciálnych kontrolách dovozu poľského hovädzieho.
Podnikateľ – teda výrobca, spracovateľ či reťazec – si objedná hovädzie mäso z Poľska. Najneskôr 24 hodín pred jeho prijatím musí príslušnú regionálnu veterinárnu a potravinovú správu informovať o tom, že očakáva takúto zásielku. Následne k nemu prídu pracovníci veteriny a začnú vykonávať kontrolu. Keď je všetko v poriadku, mäso uvoľnia na ďalší predaj. Keď sa im niečo nepozdáva, mäso pozastavia a začnú s ďalším vyšetrovaním. „Inšpektori z neho odoberú vzorky a príjemca bude musieť počkať na výsledky testov,“ vysvetľuje Jozef Bíreš, riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. ...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-11-03 10:21:03 - Feat.: - Title: Naši chovatelia nadojili menej, no mlieko Slovákom aj tak zlacnie
02 - Modified: 2025-09-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovensko od Tatier k Dunaju: Nájdete ho pod jednou strechou
03 - Modified: 2025-04-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Agrorezort vyčlenil pre potravinárov štyri milióny eur na marketing. Výzva by mohla trvať dlhšie, tvrdí komora
04 - Modified: 2025-04-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Čabajské klobásky: tradícia, chuť a vášeň v každom súste
05 - Modified: 2025-03-22 11:55:35 - Feat.: - Title: Počet pracovníkov v potravinárstve na Slovensku za minulý rok stúpol